Un tânăr cercetător a murit pe masa de operații, la Spitalul Vatra Dornei

Un tânăr de doar 28 de ani a decedat miercuri, 15 martie 2023, în timp ce era pregătit de medici pentru o intervenție chirurgicală la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Tânărul cercetător Valeriu Stoilov, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat la Spitalul Municipal din Vatră Dornei în data de 8 martie a.c., acuzând dureri ale cotului, în urma unei accidentări involuntare pe care a suferit-o în cadrul unui meci de fotbal. În urma investigaţiilor medicale, tânărul a fost programat pentru o intervenţie chirurgicală pentru data de 15 martie 2023.

Potrivit conducerii Spitalului Vatra Dornei, tânărul a fost internat luni, 13 martie, și programat pentru intervenția chirurgicală pentru data de miercuri, 15 martie. În urma analizelor specifice efectuate preoperatoriu s-a constatat că  pacientul nu avea nicio afecțiune anterioară cunoscută, însă după anestezie a intrat în stop cardiorespirator, inițial reversibil, însă cel de-al doilea stop cardio respirator i-a fost fatal, deși medicii l-au resuscitat timp de o oră și jumătate.

În acest caz Poliția Municipală Vatra Dornei a demarat cercetările, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Trebuie precizat că Valeriu Stoilov avea domiciliul în judeţul Neamţ şi avea funcţia de cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatră Dornei!