Noile tarife pentru însoțitorii pacienților internați la Spitalul Județean Suceava, aprobate de consilierii județeni

Consilierii județeni suceveni au decis marți, 30 august, în ședința ordinară a deliberativului, majorarea tarifelor pentru serviciile hoteliere și masa însoțitorilor copiilor mai mari de 3 ani și ai adulților internați, precum și al spitalizării în regim preferențial, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, începând cu data de 1 septembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, aceste majorări sunt generate de  creșterea alocației de hrană pentru spitale și creșterea prețului la utilități. 

Conform noilor tarife, însoțitorii copiilor între 3 și 16 ani și însoțitorii pacienților adulți bolnavi psihic, ai celor cu cancer, TBC, diabet, arși, HIV/SIDA sau alte categorii de bolnavi vor plăti pentru cazare 44 de lei pe zi, față de 26 de lei pe zi până acum, pentru însoțitorii copiilor și ai bolnavilor psihic, 33 lei pe zi pentru însoțitorii bolnavilor de cancer, TBC, diabet, arși, HIV/SIDA și 22 lei pe zi însoțitorii altor categorii de bolnavi.

Pentru spitalizarea în regim preferențial, pacienții vor plăti 100 de lei pe zi, față de 80 de lei până acum. Un  prânz la cerere crește de la 10,50 lei la 17 lei, iar pentru toate cele trei mese zilnice tariful se majorează de la 21 lei pe zi la 34 de lei pe zi.

Trebuie precizat că banii încasați pentru aceste servicii constituie venituri proprii la bugetul spitalului, fiind sursă de finanțare pentru cheltuielile aprobate pentru anul în curs.