Primele nouă apartamente din blocul ANL pentru destinat medicilor de la Spitalul Județean Suceava au fost predate miercuri, 12 octombrie. La predarea acestora a fost prezent și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dar și managerul Spitalului Județean, dr. Alexandru Calancea și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc.
„A venit un moment important pentru Spitalul Județean Suceava. Suntem la blocurile ANL unde astăzi s-au înmânat cheile pentru nouă din cele 30 de apartamente disponibile. Valoarea totală a investiției este de 6,5 milioane de lei din partea ANL și 1,7 milioane din partea Consiliului Județean, care a suportat tot ce înseamnă utilitățile aduse aici. Sunt 20 de apartamente cu 3 camere și 10 apartamente cu două camere. A fost o comisie care a analizat cererile pentru apartamente, din care fac parte președintele Consiliului de Administrație, Ion Bădeliță, directorul medical de la Spitalul Județean și mai mulți salariați de la spital și CJ. Din zece cereri au fost acceptate nouă. Una a fost respinsă pentru că nu era medic în cadrul Spitalului Județean Suceava”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Acesta a adăugat că cei nouă medici au semnat deja contractele de închiriere, iar chiriile sunt de 180 de lei pe lună pentru un apartament cu trei camere și 140 de lei pentru cele cu două camere. Trebuie spus că blocul ANL dispune și de locuri de parcare, iar apartamentele sunt dotate cu centrale termice individuale pe gaz metan.
„Scopul construirii acestui bloc a fost și rămâne să aducem medici tineri la Spitalul Județean Suceava. Și mai sunt încă apartamente care așteaptă. Noi așteptăm încă medici la UPU. Și asta pentru că dintr-o schemă de 18 medici la UPU avem doar 8 locuri ocupate. Dar mai este nevoie de medici și la neurologie, neurochirurgie și alte discipline. E o prioritizare pe care o face conducerea spitalului Județean, dar ne bucurăm că am reușit totuși să punem în funcțiune aceste apartamente. Perspectiva construirii unui spital de copii cu aproape 500 de paturi, spitalul de oncologie, cu 40 de paturi sau spitalul de boli infecțioase înseamnă că vor veni medici în perioada următoare. Nu cred că trebuie să fie o grabă neapărat să se ocupe toate aceste apartamente acum. A fost o discuție în Consiliul Județean dacă să fie date apartamentele și la asistenții medicali. Și atunci s-a ajuns la concluzia că trebuie să prioritizăm pentru medici pentru că sunt discipline unde din păcate nu avem acoperire. Pe ATI, boli infecțioase, pe partea de situații de urgență”, a conchis președintele Gheorghe Flutur.