Profesor de religie, acuzat că le-a spus elevelor că femeile „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”. Poliția s-a autosesizat

Un profesor de religie din Arad le-ar fi spus la ore elevelor că femeile „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, miercuri, după ce mai multe eleve de la un liceu din municipiul Arad s-au plâns pe reţele de socializare de profesorul lor de religie, care le-ar fi jignit în repetate rânduri şi le-ar fi vorbit obscen la ore.

Elevele, care sunt din clasa a XII-a, acuză că profesorul le-a spus la cursuri că femeile „merită să fie violate dacă se îmbracă indecent”. Pe unele eleve le-ar fi jignit, iar uneia i-ar fi spus că nu ar fi violată de bărbaţi nici dacă ar fi plătiţi să facă asta. Bărbatului de 45 de ani i s-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, el fiind cercetat pentru „adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, potrivit Digi24.

Cazul este cercetat de conducerea Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, unde predă profesorul, dar şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

„Avem o echipă de doi inspectori care fac cercetări în liceul respectiv, vor vorbi cu elevele în cauză, cu alţi profesori şi cu profesorul acuzat. Nu există plângeri anterioare acestui caz pe numele acestui cadru didactic. Măsurile le va lua Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, se poate merge de la tăierea din salariu până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat, pentru Agerpres inspectorul şcolar general, Marius Gondor, potrivit psnews.ro.