Heliportul de pe acoperișul Spitalului Județean așteaptă avizul de la Ministerul Sănătății pentru a putea fi pus în funcțiune. Flutur: „Este foarte necesar pentru cazurile de urgență”

Heliportul de pe acoperișul Spitalului Județean Suceava a fost finalizat de mai  mult timp, însă pentru a putea fi pus în funcțiune se așteaptă un aviz de la Ministerul Sănătății. În cursul zilei de miercuri, 12 octombrie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și managerul SJU, dr. Alexandru Calancea, au prezentat, într-o conferință de presă, situația acestei investiții.

De altfel, șeful administrației județene a subliniat că acest heliport este foarte important pentru suceveni.

„Este un heliport foarte necesar pentru cazurile de urgență. Investiția este din fonduri de la Consiliul Județean Suceava. Intenția noastră este să conectăm Spitalul Județean Suceava cu alte spitale din țară, dar și cu punctele de urgență din județ sau din alte județe. În paralel, construim un punct aeromedical la Câmpulung Moldovenesc, unde va fi garat un elicopter SMURD care va rămâne în județul Suceava. Complexitatea intervențiilor realizate la Spitalul Județean Suceava face ca acesta să fie un spital regional, mulți se adresează din județele vecine și această pistă pentru elicopter va face să fie și mai accesibil spitalul și, dacă va fi cazul, și de aici pacienții cu probleme complicate să poată pleca la spitale mai bine dotate. Mai este nevoie doar de un aviz de la Ministerul Sănătății pentru a prinde în organigramă încă 6 posturi pentru cei care deservesc heliportul, care asigură legătura cu punctele medicale și siguranța din punct de vedere aeronautic”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Pe de altă parte, medicul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean, a spus că documentația a fost finalizată și transmisă către Ministerul Sănătății, urmând ca în perioada următoare unitatea spitalicească să primească avizul necesar pentru punerea în funcțiune a heliportului SMURD.