Noua Platformă Industrială a Sucevei, prezentată de primarul Ion Lungu reprezentanților diplomatici din 20 de țări

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a luat parte, la București, la Forumul de Investiții „ROMANIAN INVESTEMENT ZOOM FORUM”, organizat de AVANGARDE Group.
La eveniment au participat reprezentanți diplomatici din 20 de țări (ambasadori, consilieri economici, secretari de ambasadă) din Belgia, Elveția, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Turkmenistan, Ungaria, Olanda, Malaezia, Pakistan, Georgia, India, Austria, Bosnia-Herțegovina, Republica Cehă, Indonezia, Nigeria, Egipt, Grecia și Moldova. De asemenea au participat reprezentanți ai autorităților locale și al mediului de afaceri din România.

„Am prezentat orașul nostru și am pus accent pe proiectul «Noua Platformă Industrială a Sucevei», care propune realizarea prin asociere a 10 unitați industriale din diverse domenii de activitate prin asociere, prin Parteneriat Public Privat, pe modelul proiectului de încălzire a orașului prin infiintarea societății Bioenergy.
Voi propune Consiliului Local să cadastrăm 10 suprafețe de teren de câte 10 hectare, cu care municipalitatea să intre în asociere cu potențiali investitori, care trebuie să facă investiții de minim 50 milioane de euro și să creeze minim 100 de locuri de muncă.
Câștigurile municipalității vor fi legate de crearea de locuri de muncă și încasarea de impozit pe salarii ,taxe și impozite locale pe proprietate.
De asemenea, prin crearea acestor locuri de muncă, dăm o șansă să se întoarcă acasă tinerii care sunt plecați azi la muncă în străinătate.
Avantajul investitorilor constă în faptul că vor beneficia de terenuri cu utilități (energie electrică, gaz metan, cale ferată, căi de acces).
La fel de important este că Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, care trece pe lângă fosta Termica, iese în DN 29, zona fostei Avicola Burdujeni și se va descărca în Autostrada A7, București-Siret.
Am invitat reprezentanții ambasadelor să facem un Forum de Investiții la Suceava în perioada următoare!
Doamne ajută!”, a transmis primarul Ion Lungu.