Noul brand turistic al CJ Suceava: „Vizigot în Bucovina”

Vin și vești bune și iată că cei din conducerea Consiliului Județean ne anunță că anul acesta, la Marele Program Ștefanian, va participa și o delegație din Moldova și mai mult decât atât, se va semna, atenție, o colaborare cu ei taman în Sala Cupolei, chipurile aflată în incinta Palatului administrativ. Acel palat care tocmai ce a ars acu’ câteva luni…

Fie vorba între noi, au reușit să transforme mândrețe de clădire într-o ruină care poate rivaliza cu Cetatea de Scaun de dinaintea primarului Franz Cavaler des Loges, cel care a scos din țărână, praf și uitare ctitoria Mușatinilor și a lui Ștefan cel Mare.

Vedem, în cadrul programului, că este așteptat un alai de dregători locali de la mai toate instituțiile și deconcentratele posibile și imposibile, urmează o vizită apoi la aeroport și poate că ar fi bună și o deplasare la zoo Rădăuți, nu de alta dar să se vadă ce-a mai rămas: câțiva lupi, lama, zebra și macacul.

Deci asta ar fi prima zi a Marelui program Ștefanian și nu putem să nu ne întrebăm de ce dacă moldovenii sunt primiți în prima zi, nu se organizează în a doua, a treia zi etc câte o primire pentru alte popoare care au trecut bătătura Moldovei cu gânduri mai mult sau mai puțin pașnice.

Bunăoară, tocmai în aceeași perioada Muzeul Județean găzduiește o expoziție interesantă: „Carpi și goți în colecțiile Muzeului Național al Bucovinei”.

Până vor veni pecinegii, cumanii, gepizii și alții măcar să-i omenim în buna ospitalitate bucovineană pe cei pe care îi avem la îndemână.

Că oricum se apropie alegerile interne sau nu ..și alte și alte popoare migratoare se vor înfrupta din trupul patriei mame, liberalii, socialiștii, progresiștii, conservatorii, extremiștii etc.

Dar până atunci să ne bucurăm de marele program Ștefanian și de bunătățile pregătite de edilii noștri locali sau județeni, o sărmăluță, o măslinuță, un mic, o bere.

Ceva, să fie acolo, pe tihnă, doar nu dau buzna pe noi vizigoții!

Vizigot în Bucovina
Vizigot în Bukowina

Nu acel om politic va fi însemnat, care va inventa şi va combina sisteme nouă, ci acel care va rezuma şi va pune în serviciul unei mari idei organice înclinările, trebuinţele şi aspiraţiunile preexistente ale poporului său.” Mihai Eminescu, XIII, 85, 28/03/1882

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem! ZDB Like AICI! 

Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu!

”unii citesc și adorm,
alții citesc și se trezesc…”

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem, cântăm și, în același timp, descoperim infractori !

Redacția ZDB: Shakal o’Nil