Noul pod de peste Remezău, construit în doar cinci luni, a fost dat în folosință. Primarul Vasile Țugui: „Facem lucrări de calitate, doar așa putem să dezvoltăm această comună frumoasă”

Noul pod de la Avrămia, de peste Remezău, a fost dat în folosință. Anunțul a fost făcut de către primarul comunei Vicovu de Jos, Vasile Țugui, care a precizat că investiția, care se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei, a fost finalizată într-un timp ambițios, de doar 5 luni, de către firma IOSIMAR din Marginea.
Și chiar dacă cei aproximativ 3000 de oameni de pe Remezău nu mai credeau că vechiul pod va fi înlocuit vreodată, edilul Vasile Țugui a dovedit că prioritățile lor sunt cele care-i fac agenda. Așa se face că a drămuit bugetul local, așa încât să poată asigura și cofinanțările necesare proiectelor guvernamentale și europene, dar să îi rămână bani și pentru investițiile atât de importante pentru cetățeni.
„Domnul Toader, în vârstă de 94 de ani, mi-a spus râzând că «La moarte m-am gândit, dar la un pod nou aici, nu». Vechiul pod era destul de afectat de inundațiile ce au fost și era necesară o investiție nouă. Pe lângă lucrările propriu-zise, s-au mai construit ziduri de sprijin, 25 de metri în aval și 10 metri în amonte, s-a montat parapet acolo unde lipsea, și a fost extinsă și rețeaua de iluminat public. Investiția a fost realizată în totalitate din venituri de la bugetul local, iar termenul de executare, mai mult decât ambițios, de 5 luni, a fost respectat în totalitate de către constructor! Toată aprecierea noastră pentru specialiștii, muncitorii și conducerea firmei IOSIMAR SRL pentru implicarea și profesionalismul arătat în construirea acestui obiectiv”, a spus primarul comunei Vicovu de Jos, Vasile Țugui.
Și pentru că siguranța participanților la trafic rămâne în continuare o prioritate pentru edilul de la Vicovu de Jos, anul acesta, tot cu fonduri proprii, vor fi construite și trotuare de la noul pod de la Avrămia până la Școala Remezău. Iar investițiile în această zonă nu se opresc aici. Astfel că, tot în 2024, unitatea școlară va fi reabilitată energetic, primarul Vasile Țugui precizând că valoarea investiției este de 4,2 milioane de lei, bani atrași prin Agenția Fondului pentru Mediu. De asemenea, elevii de pe Remezău se vor putea bucura și de un teren de sport modern, pe care Primăria Vicovu de Jos îl va construi cu fonduri proprii.
„Încercăm să facem lucrări de calitate, astfel încât să nu trebuiască să revenim asupra lor. Doar așa putem să dezvoltăm această comună frumoasă”, a subliniat primarul Vasile Țugui.
Trebuie spus că obiectivele de investiții prezentate mai sus sunt doar o mică parte din totalul proiectelor pe care Vasile Țugui le are în implementare, acestora adăugându-se multe altele în toate domeniile importante pentru comunitatea din Vicovu de Jos.