Joi, 14 septembrie, de Înălțarea Sfintei Cruci, a fost sfințit noul sediu al Primăriei Ipotești. Evenimentul a fost organizat la finalul lucrărilor de reabilitare și modernizare a vechiului sediu, care nu mai corespundea cerințelor actuale. Alături de primarul Dumitru Gulei au fost și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan și primarii Viorel Cucu de la Adâncata, Eduard Dziminschi de la Moara și Ezekiel Belțic de la Salcea.
„Primăria veche a fost construită în 82, iar după 40 de ani am reușit să construim această Primărie nouă care este dotată la standarde europene. Mulțumesc tuturor celor care au dat curs invitației noastre, dar și domnului președinte Gheorghe Flutur pentru tot sprijinul pe care l-a acordat comunei noastre”, a transmis primarul comunei Ipotești, Dumitru Gulei.
Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a spus că primarul Dumitru Gulei este un om al faptelor, care muncește mult și duce la îndeplinire proiecte importante pentru comunitatea din Ipotești, cum este și cel de reablitare al sediului Primăriei.
„Mă bucur să văd aici un lucru extraordinar și anume comuniunea dintre cetățenii creștini ai acestei comune, care se înțeleg foarte bine. Acest lucru ne ajută să fim uniți și să ne dezvoltăm. Cu siguranță sunt mai multe opțiuni politice și mai multe păreri, dar cel mai important este să cădem de acord pe cele mai importante proiecte de dezvoltare ale comunei Ipotești, care este o prelungire a municipiului Suceava, am putea spune. Pot să vă spun că această investiție reprezintă doar o parte din multitudinea de proiecte pe care le are în desfășurare comuna Ipotești. Vreau să felicit administrația publică de aici, pentru toate realizările”, a transmis deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.
De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a felicitat pe edilul de la Ipotești pentru implicarea sa în implementarea proiectelor de dezvoltare ale comunei, subliniind că îi este drag să vină la oamenii care fac treabă.
„Domnule Gulei felicitări pentru ce faceți. Domnul Gulei este un om care recunoaște că vorbește mai puțin și nu este un atlet al vorbelor dar face treabă! Mi-e drag să vin la oamenii care fac treabă. Ipoteștiul are acum 10.000 de locuitori, practic este o extensie a Sucevei care se dezvoltă, iar noi trebuie să spunem că aproape ne-am văzut obligați să dezvoltăm această rețea pentru a corespunde numărului de locuitori. O localitate care aproape 100% are gaz, apă și canal înseamnă civilizație. Aici în proximitatea Sucevei nici nu se putea altfel. Ipoteștiul este o localitate care are școli modernizate, care pregătește un proiect pe o școală verde, care are în lucru un cămin cultural modern. Am și eu un drum aici cu care v-am pus la încercare să așteptați, dar îl vom scoate la capăt drumul județean care merge spre Bosanci. Este în întârziere dar se lucrează și se va lucra și mai intens. Domnule primar, noi va trebui să dăm drumul la legătura cu E85 la stația de 110 kw. Acest drum va ține loc de bucata de șosea de centură care lipsește. Am vorbit cu primarul Gulei să vedem cum facem să ieșim peste apa Sucevei la A7 că va trebuie să trecem Suceava și să ne înțepăm acolo undeva în zona firmei Linda Ecotil. Unii poate nu cred în asta, dar pe 26 septembrie avem ultima dezbatere la Suceava pentru A7. Trebuie să gândim pozitiv pentru că și dumneavoastră trebuie să aveți o perspectivă. Mă bucur pentru dezvoltarea Ipoteștiului și de aceea îl felicit încă o dată pe primarul Gulei”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Mesaje de felicitări pentru administrația de la Ipotești au avut și cei trei primari invitați, dar și preotul Constantin Bobu și pastorul Bisericii Penticostale Ipotești, Daniel Recuș.
Reamintim că, timp de un an și patru luni, Primăria Ipotești a funcționat într-un spațiu din incinta școlii din Lisaura, însă din 22 mai 2023, la finalul lucrărilor, angajații s-au mutat în noul sediu sfințit joi, 14 septembrie.
Investiția a costat 2,5 milioane de lei bani proveniți de la bugetul local. Prin acest proiect s-au schimbat geamurile, ușile, tabla pe acoperiș și s-a izolat exteriorul. De asemenea, a fost amenajată curtea exterioară, au fost create 35 de locuri de parcare, a fost realizată o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități și au fost înlocuite instalațiile electrice, termice și sanitare.
De altfel, clădirea a fost extinsă cu 300 de metri pătrați și a fost amenajată o nouă sală pentru ședințele de Consiliu Local, modernă și dotată cu aparatură de ultimă generație dar și o arhivă. Fiecare departament al instituției beneficiază de birouri separate astfel încât Primăria a deveni mai funcțională.