Primarul Ion Lungu, întrebat dacă ar candida din partea unei alianțe PNL-PSD: „De ce nu?! Eu am o relație bună cu PSD”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, nu exclude ca el să fie candidatul PNL-PSD pentru obținerea unui nou mandat, dacă cele două partide vor stabili să aibă un candidat unic la alegerile locale din 2024. Întrebat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 13 septembrie, dacă ia în calcul să reprezinte interesele ambelor partide la alegerile locale din 2024, edilul Sucevei a răspuns: „De ce nu?! Eu am o relație bună cu PSD și nu este niciun secret faptul că la alegerile locale o parte din voturile mele le iau de la PSD. În caz că se va pune problema candidatului unic, voi hotărî la momentul potrivit dacă voi candida sau nu. Momentul îl voi stabili eu. Totuși, nu cred că se va ajunge la candidatură comună la locale. Poate la europarlamentare, la parlamentare, sau chiar la prezidențiale”.

Trebuie precizat că Ion Lungu este primarul Sucevei din 2004 și este, totodată, și președintele Organizației Municipale Suceava a PNL. 

„Este foarte probabil ca la europarlamentare, unde-i vot politic 100%, să fie o colaborare PNL-PSD. La locale nu se adună merele cu perele și fiecare ia voturile în dreptul lui”, a mai spus primarul Sucevei.

Reamintim că, în primăvara acestui an, PSD Suceava a anunțat că Vasile Rîmbu va fi candidatul partidului pentru funcția de primar al orașului.