Nu trebuie să fii expert să analizezi un meci de fotbal. Află cum!

Oferta de azi la superbet și la alte case de pariuri online este extrem de bogată, cu meciuri de fotbal chiar și din cele mai exotice campionate. Ai putea crede că pentru a plasa un pont bun, bazat pe o analiză pertinentă, trebuie să fii un soi de expert, uns cu toate alifiile. Afla însă că orice parior poate să analize un meci de fotbal, dacă ține cont de aceste trei detalii importante. 

Experiența este elementul de bază

“Cine nu are bătrâni, să-și cumpere” – este un proverb care se aplică și la fotbal, chit că sunt destule cluburi care mizează preponderent pe tineri. Însă experiența unui individ care a trecut prin multe situații nu poate fi întrecută de nimic, iar antrenorii simt nevoia unui “bătrân” ca să-i ghideze pe ceilalți. La fel se întâmplă și la pariuri, acolo unde experiența unui parior care a văzut destule meciuri la viața lui e vitală în alegerea unui pronostic corect.

Nu trebuie însă fii expert să analizezi un meci de fotbal. Chiar nu e nevoie să fii Ilie Dumitrescu. Doar că vizionarea mai multor partide te va ajuta să observi tipare în jocul unor echipe, să îți dai seama de strategii și să înțelegi cum anume pot să evolueze acele formații în fața unor oponenți mai puternici sau mai slab cotați. Nu fiecare meci trebuie privit cu pixul în mână și notat anumite idei, însă instinctiv vei înțelege mai multe din ce se poate întâmpla la o confruntare ulterioară. 

Folosește toate elementele ajutătoare

Sunt atâtea site-uri gratuite pe care le poți utiliza pentru a analiza un meci de fotbal încât e păcat să nu profiți de ele. În primul rând, vorbim de site-urile de statistică. Afli fiecare element care te interesează din partida respectivă, ușurându-ți astfel munca. Atunci când ai toate informațiile-cheie la dispoziție, e mult mai lejer să tragi o concluzie potrivită. 

Pe urmă, poți să te informezi și de pe site-urile de analiză, care studiază cele mai importante meciuri. Practic, poți să citești o analiză gata făcuta, fără să mai depui munca. Tu, ca parior, trebuie doar să decizi dacă ești de acord cu concluzia și cu pronosticul oferit. De regulă, oamenii care prefațează aceste evenimente sportive sunt experți pe domeniul respectiv. Cu toate astea, nu trebuie să cazi în capcana “scammerilor” care îți promit ponturi 100% sigure. Nu există așa ceva, niciun pronostic nefiind garantat din start. 

Profită de pariurile live

Să analizezi un meci pre-match necesită anumite calități, chit că nu trebuie să fii expert pentru a pune un pronostic bun. Misiunea unui parior s-ar putea ușura la meciurile live. Asta pentru că poți să vezi acțiunea și să tragi concluzii bazate pe realitatea din teren, nu neapărat pe date statistice. Deși vor fi elemente statistice, chiar mai folositoare, și la partidele live. 

Sunt însă câteva indicații pentru cei care doresc să plaseze pariuri live: nu te grăbi cu pronosticurile și încearcă să prinzi o linie bună, analizează cotele de la mai multe case de pariuri și nu uita că niciun pont nu e sigur. Ai grijă la mizele pe care le plasezi. 

Deși la prima vedere par mai grele, pariurile live pot fi folosite în mod inteligent chiar și de pariorii începători tocmai pentru că există repere în direct, pe care oricine le poate utiliza.