Număr record de pasageri pe Aeroportul din Suceava, în 2022. Flutur: „Continuăm să investim în infrastructura aeroportuară”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat marți, 3 ianuarie, că în anul 2022 pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava au fost procesați 764.067 de pasageri. Șeful administrației județene a precizat că acesta este un record pentru aeroportul sucevean, fiind nevoie de o dezvoltare continuă a infrastructurii aeroportuare, dar și operarea de noi curse aeriene de la Suceava.

În ceea ce privește noile rute, Gheorghe Flutur a solicitat deja deschiderea unei noi curse spre Spania, solicitarea aflându-se în analiză. 

Pe de altă parte, președintele CJ a precizat că în primăvara acestui an va fi pus în funcțiune Terminalul 2 al Aeroportului Suceava. De asemenea, tot anul acesta, va fi făcută și proiectarea Terminalului 3, dar și a unui terminal cargo.

O altă investiție importantă ce va fi realizată la Aeroportul „Ștefan cel Mare” prevede amenajarea a încă 200 de locuri de parcare. De asemenea, Consiliul Județean va construi și un nou drum spre Aeroport, din cartierul sucevean Burdujeni.