O bătrână de 81 de ani din Putna și-a găsit sfârșitul în fântâna surorii sale

Miercuri, 15 februarie, în jurul orei 10.20, polițiștii SPR 4 Gălănești, au fost sesizati prin SNUAU 112 de către o femeie din comuna Putna, cu privire la faptul că sora ei, R. D., s-a aruncat în fântână.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că R.D., de 81 ani, dim comuna Putna, suferea de un handicap accentuat la nivelul ochilor, în sensul că aceasta nu vedea deloc cu ochiul stâng, iar cu ochiul drept avea o capacitate vizuală de 30%.

În jurul orei 09:00, în timp ce se afla la imobilul unde locuia fără forme legale împreună cu sora sa, care la acel moment era plecată împreună cu alte trei persoane la cumpărături pe raza localității Vicovu de Sus, R.D. ar fi ieșit din imobil, ar fi așezat bastonul cu care se ajuta pentru deplasare pe grămada de lemne de lângă fântână, și-ar fi dat jos ochelarii, mănușile și eșarfa, ar fi luat o găleată de culoare neagră din material plastic și ar fi escaldat lemnele acoperite cu zăpadă și gheață aflate în vecinătatea fântânii ce erau așezate până la nivel cu aceasta, iar în timp ce încerca să lege găleata de un lanț s-ar fi dezechilibrat și căzut în interiorul fântânii adâncă de 15 metri.

R.D. a fost extrasă de către pompieri din fântână, iar astfel s-a stabilit că aceasta prezintă o urmă de traumatism cranio-cerebral sever, provocat în urma impactului cu pereții fântânii.

Din discuțiile purtate cu membrii familiei și cu vecinii s-a stabilit că persoana decedată nu avea gânduri suicidale, însă era senilă, fiind recent externată dintr-un centru de bătrâni. Aceasta era bine îngrijită și nu avea dușmani. Vecinii persoanei decedate nu au observat vreo persoană să meargă la imobilul acesteia pe timpul cât membrii familiei sale au fost plecați.

A fost dispusă pe bază de ordonanță, efectuarea necropsiei medico-legale.

În cauză nu sunt suspiciuni cu privire la moartea acesteia.