Un șofer din Moldovița, sancționat de polițiști după ce a fost prins că transporta mai mult lemn decât era în aviz

Miercuri, 15 februarie, la orele 16:40, echipajul din cadrul Postului de Poliție Sucevița, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, respectiv pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, autoutilitara marca Mercedes Benz care transporta materialele lemnoase.

S-a stabilit identitatea conducătorului auto ca fiind I.T. din comuna Moldovița, care a prezentat pentru control atât documentele personale și cele ale autoutilitarei, cât și avizul de însoțire având codul generat la data de 15.02.2023,  pentru cantitatea de 13,91 mc lemn rotund (bușteni gater) rășinoase, emitentul avizului fiind o societate comercială cu sediul în comuna Sucevița, sat Voievodeasa.

Întrucât existau suspiciuni privind cantitatea de materialele lemnoase transportată, autoutilitara în cauză a fost condusă la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 15,61 m.c. lemn rotund (bușteni gater) rășinoase, astfel existând un plus de 1,60 mc lemn rotund (bușteni gater) rășinoase, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Pentru acest motiv, a fost aplicată o sancțiune contravențională, iar cantitatea de 1,60 mc lemn rotund (bușteni gater) rășinoase, în valoare de 816 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.