O femeie din Câmpulung Moldovenesc, găsită decedată în casă

Luni, 6 martie, la ora 12.08, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată direct de către un bărbat cu privire la faptul că, la adresa din municipiul Câmpulung Moldovenesc, strada Ciprian Porumbescu,  a găsit cadavrul unei femei.

În urma cercetărilor efectuate de către echipa operativă s-au stabilit că, la data de 06.03.2023, apelantul, în calitate de rudă a femeii, s-a deplasat la domiciliul acesteia, împreună cu un alt bărbat, în vederea verificării acesteia, întrucât a fost contactat telefonic de către fiul ei, care i-a comunicat faptul că nu răspunde la telefon.

Ajungând la ușa de acces al apartamentului femeii, aceștia au bătut la ușă, fără ca aceasta să răspundă. Au încercat totodată să intre în apartament, însă au constatat faptul că ușa este încuiată.

Fiind îngrijorați cu privire la starea acesteia cei doi au utilizat o scară, iar apelantul a pătruns în apartament prin fereastra de la bucătărie, a utilizat cheia apartamentului care se afla în ușă și a descuiat-o, iar cei doi când au intrat în sufrageria apartamentului, unde au găsit-o pe femeie întinsă la nivelul parchetului, fără a prezenta semne vitale.

Totodată, s-a procedat la apelarea la SNUAU 112, pentru a se prezenta la fața locului un echipaj de ambulanță, în vederea efectuării manevrelor de resuscitare, ocazie cu care au constatat decesul.

În urma discuțiilor purtate cu apelantul, acesta a declarat verbal faptul că femeia suferea de mai multe afecțiuni și a fost văzută ultima dată la data de 03.03.2023 de către o vecină care locuiește într-un apartament la același etaj cu defuncta.

Cu ocazia examinării cadavrului nu au fost identificate urme de violență sau alte leziuni. La nivelul patului, precum și pe covor, au fost identificate urme de recurgitare lichidă (vomă).

Cadavrul femeii se află la morga Spitalului Municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde urmează a fi efectuată autopsia medico-legală de către Serviciul de Medicină Legală Suceava.

Având în vedere aspectele de mai sus, în cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,ucidere din culpă”.