O nouă intervenție complexă, efectuată cu succes de medicii de la Spitalul Județean Suceava

Un caz complex al unei paciente cu probleme de abord vascular a fost rezolvat cu succes la Spitalul Judeţean Suceava.
Pacienta în vârstă de 74 de ani, în program cronic de hemodializă într-un centru din judeţul Botoşani, efectua hemodializa pe un cateter venos central permanent înserat la nivelul venei jugulare interne drepte. În urma efectuării unei fistule brahio-cefalice la nivelul braţului stâng în luna aprilie, pacienta a dezvoltat sindrom de vena cavă superioară cu edem facial şi edem important la nivelul membrelor superioare. Flebografia diagnostica a evidenţiat ocluzia venei cave superioare, drenajul venos realizându-se doar prin colaterale.
 Echipa multidisciplinară a SJU Suceava formată din medici de pe secţiile de nefrologie, chirurgie vasculară şi radiologie intervenţională s-a mobilizat şi a reuşit dezobstrucţia venei cave superioare, cu remiterea completă a simptomatologiei. De asemenea a fost asigurată funcţionalitatea fistulei arterio-venoase şi s-a realizat un alt abord vascular temporar la nivelul venei femurale stângi pentru efectuarea hemodializei până la maturarea fistulei.
Astfel, pacienta se alătura altor 30 de pacienţi dializaţi care au beneficiat până acum de tratament endovascular la nivelul fistulelor arterio-venoase.
Spitalul Judeţean Suceava a devenit un centru de referinţă pentru tratarea problemelor de abord vascular şi îşi exprimă disponibilitatea pentru a primi pacienţi din toată regiunea de Nord-Est şi nu numai.