O nouă intervenție grea s-a finalizat cu succes la Spitalul Județean

Echipa compartimentului de Boli Maxilo-Faciale (BMF) din cadrul secției ORL a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Suceava a realizat cu succes o intervenție chirurgicală dificilă la un pacient de 45 de ani, victimă a unei explozii accidentale a unei roți de tir.

Pacientul a ajuns la UPU în seara de 26 octombrie cu un traumatism cranio-facial complex, cu hemoragie importantă, multiple fracturi hemimaxilar, os malar, arcadă zigomatică și mandibulă dreapta cu deplasare importantă, deschise intra și extra oral, cu lipsa de substanță osoasă, cu afectarea globului ocular drept, fractură a osului temporal și plăgi transfixiante de părți moi.

„La momentul internării, starea pacientului era critică, motiv pentru care stabilizarea acestuia începută în UPU a trebuit continuată în secția ATI. Intervenția chirurgicală a durat 4 ore și s-au efectuat mai multe proceduri (traheotomie, toaletă și hemostaza plăgilor, reducere și osteosinteza cu plăcute și șuruburi și mesarea sinusului maxilar la nivelul hemifaciesului drept, reducerea fragmentelor osului temporal, repoziționarea și sutura părților moi). Evoluția postoperatorie este favorabilă, pacientul prezentând o stare generală bună”, a declarat dr. Gelu Duprii, medic chirurg BMF.

Echipa operatorie a fost alcătuită din medici chirugi BMF – dr. Gelu Duprii, dr. Vlad Covrig, medic ATI – dr. Lavinea Streanga, asistent C. Obadă.

Trebuie remarcat faptul că chipa compartimenului BMF din cadrul secției ORL a SCJU Suceava abordează și rezolvă cazuri tot mai complexe ce țin de traumatologie facială.