Oficialități, artiști și momente memorabile, la Ziua Comunei Crucea

Primul weekend al lunii septembrie a adus în comuna suceveană Crucea invitați de seamă, care, împreună cu localnicii și turiștii din zonă, au sărbători ziua localității.

Astfel, Primăria și Consiliul Local, prin primarul Dorin Rusu, au organizat un spectacol folcloric cu muzică pentru toate gusturile și au avut grijă să îi premieze pe cei care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. De asemenea, pentru întreaga activitate desfășurată în localitate, edilul Dorin Rusu a oferit diplome de excelență Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Crucea, inginerului Gabriel Ilișoi și Ocolului Silvic Crucea, lui Carol Taușer, viceprimarul comunei Crucea, precum și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava – punct de lucru Crucea.

Alături de edil s-au aflat, în semn de respect și apreciere, și deputatul George Șoldan, subprefecții județului Suceava, Florin Sinescu și Cristian Șologon, președintele PSD Vatra Dornei, Gică Apetrii, precum și mulți primari din Bazinul Dornelor, printre care Viluț Mezdrea de la Poiana Stampei, Dănuț Candrea de la Dorna Candrenilor, Viorel Maxim de la Iacobeni și Andrei Mazăre de la Dorna Arini. De aseemenea, alături de comunitate a fost și inspectorul general adjunct al IȘJ Suceava, Petru Crăciun.

Edilul de la Crucea a mulțumit tuturor celor prezenți pentru că au dat curs invitației sale și, în special, deputatului George Șoldan, care a făcut posibil ca Biserica din comună să primească bani de la Guvern pentru pictură.

„Avem oaspeți dragi printre noi și le mulțumesc pentru că sunt aici. Mulțumim și sponsorilor care sunt mereu alături de noi. Vreau să menționez că la inițiativa deputatului George Șoldan, Biserica din Satu Mare a primit o finanțare de 750 de milioane de lei vechi, bani ce ne sunt necesari la pictura bisericii. La anul sper să ajute comunitatea să finalizăm biserica, să avem și noi o biserică mare, impunătoare și frumoasă”, a transmis primarul Dorin Rusu. 

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan l-a felicitat pe edilul Dorin Rusu pentru faptul că se implică constant în modernizarea comunei, dar mai ales pentru că dintr-un buget mic a reușit să facă lucruri mari.

„Vin mereu cu drag la Crucea. Primarul dumneavoastră este un om ce se zbate foarte mult pentru comunitate lui. În comuna Crucea nu este un buget foarte mare, dar domnul primar îl păstorește cum trebuie. Domnule primar, felicitări pentru tot ceea ce faceți. Aveți o comună frumoasă, una dintre cele mai frumoase comune din județul Suceava, cu un peisaj extraordinar și cu un primar foarte bun”, a spus deputatul George Șoldan pe scena de la Crucea.

Și subprefectul Cristian Șologon a avut doar cuvinte de laudă la adresa edilului Dorin Rusu, subliniind că oamenii de aici au avut mână bună când l-au ales în fruntea comunității.

„Anul trecut, când am venit aici a trebuit să ocolesc, tocmai fusese acea alunecare de teren de la Holda. E o lucrare pe care am monitorizat-o direct și vedeți că acolo a răsărit un zid care permite ca acel drum să fie practicabil. Mă bucur să vă regăsesc, mă bucur că de ziua dumneavoastră sunteți veseli. Am văzut mulți copii frumoși pe scenă și în public. Mă bucur foarte mult că sunt aici, de prietenia domnului primar, pe care îl laud pentru că e harnic. Ați avut mână bună! Vă doresc La mulți ani și distracție plăcută”,a transmis subprefectul județului Suceava, Cristian Șologon.

Subprefectul Florin Sinescu, vechi prieten al comunității din Crucea, a remarcat schimbările în bine din ultima perioadă și i-a felicitat pe oamenii gospodari din această comună și pe edilul Dorin Rusu. De altfel, și Florin Sinescu a spus că localnicii au avut mână bună când și-au ales primarul.

„Am venit ca la un prieten, așa cum zicea și domnul primar Dorin Rusu. Ne cunoaștem de foarte mult timp și știu foarte bine zona. Oameni buni, eu vă spun un singur lucru: Felicitări pentru că ați avut mână bună și l-ați ales pe Dorin primar, un om care a făcut ce trebuie în comuna dumneavoastră! Știe ce înseamnă dezvoltarea, și așa cum se întâmplă în tot Bazinul Dornelor, standardul serviciilor publice oferite de autoritatea locală crește foarte mult ajungând până la nivelul de urban”, a transmis subprefectul Florin Sinescu la Crucea.

De cealaltă parte, președintele PSD Vatra Dornei, Gică Apetrii, a apreciat eforturile primarului Dorin Rusu pentru modernizarea comunei pe care o reprezintă și le-a spus oamenilor să îl țină la Primărie mulți ani de acum în colo.

„Mă bucur foarte mult să fiu aici, alături de această comunitate deosebită. Când spui Crucea, spui Dorin Rusu, care se zbate în fiecare zi ca din acel buget mic să facă lucruri mari. Îi port un respect enorm lui Dorin și pot să spun că este un prieten foarte drag. Nu spun cuvinte mari, dar Dorin este un om la care trebuie să țineți și să-l aveți aici la Primărie până la vârsta de 80 de ani pentru că el face orice este nevoie pentru comuna Crucea”, a spus Gică Apetrii.

Și pentru că primarii din Bazinul Dornelor sunt uniți și colaborează foarte bine pentru binele comun al localităților pe care le reprezintă, nu puteau lipsi de la Ziua comunei Crucea. Astfel, primul care a luat cuvântul a fost primarul de la Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea, care a transmis că omologul său de la Crucea este un om pe care te poți baza și care este deschis la orice. 

„Am venit împreună cu domnul  Vladimir Popescu, viceprimarul comunei Poiana Stampei, pentru a arăta afecțiunea și colegialitatea care ne leagă de Dorin Rusu, cel alături de care ne consultăm de fiecare dată să luăm cele mai bune decizii pentru comunitățile noastre. Ne bucurăm de colaborarea bună cu toți colegii primari din Bazinul Dornelor, pentru că împreună încercăm să dăm o nouă formă comunităților noastre și să scoatem în evidență această zonă. Felicitări, Dorin pentru ceea ce reușești de la an la an, se văd schimbări în comuna Crucea, ești în continuare vrednic, ești tot ceea ce trebuie pentru această comunitate”, a spus Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei.

Și primarul de la Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, a avut cuvinte de laudă la adresa gazdei sale, subliniind că Dorin Rusu este într-adevăr un edil care se zbate pentru comunitatea sa.

„În fiecare an vin cu drag în localitatea Crucea, la un prieten drag, un gospodar desăvârșit, care are o comună bine gospodărită. Vă spun că Dorin Rusu, de fiecare dată când am fost la București, la Asociația Comunelor pe România, se zbătea pentru dumneavoastră, mergea de la un minister la altul pentru a rezolva problemele cetățenilor. Este un primar deosebit și îi urez mult succes”, a transmis Dănuț Candrea, primarul comunei Dorna Candrenilor.

Edilul de la Iacobeni, Viorel Maxim, a subliniat importanța sfaturilor pe care le primește de la colegii săi, dar mai ales că, de fiecare dată, a găsit în primarul Dorin Rusu un sprijin de nădejde.

„De fiecare dată vin cu drag în comuna Crucea, la un prieten drag, pentru sfaturi. Felicitări pentru ceea ce faceți pentru comuna dumneavoastră și vă doresc o petrecere frumoasă”, a spus Viorel Maxim, primarul comunei Iacobeni.

Glumeț din fire, edilul de la Dorna Arini, Andrei Mazăre, le-a spus cetățenilor că, dacă se va face o comasare a localităților, ar conduce cu drag și comunitatea din Crucea. De altfel, edilul de la Arini l-a felicitat pe Dorin Rusu pentru tot ceea ce face pentru localitatea pe care o reprezintă.

„Noi suntem localități surori. Îți mulțumesc Dorin pentru tot ceea ce faci pentru localitate, pentru că, de când sunt primar al comunei Dorna Arini, mi-ai fost alături cu un sfat și cu un gând bun. Cu drag vă transmit salutul comunității de la Dorna Arini, al fraților de la Dorna Arini. Și da, mi-ar plăcea, dacă ar fi vorba despre o comasare, să fiu și șef, să conduc această comunitate minunată”, a spus Andrei Mazăre, primarul comunei Dorna Arini.

După discursurile oficialităților, pe scena de la Crucea au urcat tinere talente locale, Ansamblul „Brădulețul” Dorna Arini, Grupul „Flori Bucovinene” și Cătălina Baltaru. Sărbătoarea comunei Crucea a continuat cu spectacole deosebite susținute de Ciro de Luca, Laura Olteanu, Alex de la Orăștie, Adriana Bucevschi și Darius & Adela. 

Ziua comunei Crucea s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.