Atletul Alexandru Prâsneac aduce la Vatra Dornei medalia de bronz a Campionatelor Balcanice din Turcia

Alexandru Prâsneac, sportiv legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei și CSM Bucuresti, a reușit sâmbătă, 2 septembrie, să cucerească medalia de bronz, la Campionatul Balcanic de Juniori 2 din Turcia.

Competiția sportivă a fost organizată pe stadionul din Sivas, un oraș din centrul Turciei, și s-a adresat atleților cu vârsta sub 18 ani din Bulgaria, România, Azerbaidjan, Kosovo, Republica Moldova, Macedonia, Serbia, Grecia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Muntenegru, Croația, Ucraina și Slovenia.

Din delegația României, care a cuprins 20 de atleți ce au concurat pe mai multe probe (1.500 metri, 800 metri, 400 metri, aruncarea discului, 100 metri, 2.000 metri obstacole, săritura în înălțime, triplusalt, 110 metri garduri, aruncarea suliței, etc.), a făcut parte și sportivul Alexandru Prâsneac , în vârstă de 17 ani, legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei /CSM Bucuresti. 

Alexandru Prâsneac s-a calificat la Balcaniadă grație rezultatului obținut, pe 3-4 iunie la Campionatele Internaționale ale României „Iolanda Balaș Soter”. Atunci, sportivul a terminat cursa de 800 de metri în doar  1 minut  52 de secunde și 87 de miimi de secundă care a însemnat și noul său record personal.

„Sunt foarte încântat de medalia obținută de sportivul meu, dar și pentru faptul că am adus dornenilor încă o medalie internațională. Aș vrea să multumesc și celor care stau în spatele muncii sportivilor mei, respectiv CSM DORNA Vatra-Dornei/CSM Bucuresti, Primăria municipiului Vatra-Dornei, Apa Bucovina, MOL România, Totul este Posibil și Primăria Poiana Stampei”, a spus  Cristian Prâsneac, antrenor și profesor al CSM DORNA  Vatra-Dornei și CSM București.