Un bărbat din Siret s-a ales cu dosar penal pentru că a tractat cu mașina o remorcă neînmatriculată

Duminică, 3 septembrie, la ora 11:55, polițiștii SPR 13 Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în timp ce supravegheau și controlau traficul rutier pe DJ 178B, pe raza localității Grănicești, au observat un autoturism marca Audi ce tracta o remorca, și se deplasa din direcția comunei Satu Mare, către localitatea Grănicești.

Conducătorul autoturismului marca Audi a înmânat cartea sa de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și contractul de asigurare de răspundere civilă auto RCA a autoturismului, stabilindu-i-se identitatea în persoana lui Nicolae C., de 49 ani, din orașul Siret. Întrebat despre documentele remorcii tractate, acesta a declarat verbal faptul că nu le are asupra sa.

S-a procedat la testarea conducătorului auto, rezultând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, s-a procedat la invitarea la sediul SPR 13 Bălcăuți a conducătorului auto pentru verificarea documentelor remorcii tractate, constatându-se faptul că plăcuța remorcii figurează în evidențe ca fiind atribuită unei remorci transport animale.

A fost verificată seria de șasiu, constatându-se faptul că nu există corespondent în bazele de date.

S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”.