„OMD regional Bucovina”, prima Organizație de Management al Destinației din țară care intră în linie dreaptă

Consilierii județeni suceveni au votat, vineri, 5 mai, în ședință extraordinară, acordul de înființare a Organizației de Management al Destinației Bucovina. Astfel, județul Suceava este membru fondator al Organizației de Management al Destinației „OMD regional Bucovina”. Potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, este prima OMD din România care intră în linie dreaptă spre avizare din cele opt.

Totodată, șeful administrației județene a precizat că până pe 18 mai trebuie obținut avizul de la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului pentru „OMD regional Bucovina”, ulterior trebuie înregistrată în registrul asociațiilor și fundațiilor.

În prezent, în județul nostru mai sunt înființate astfel de structuri în municipiul Suceava „OMD Orașul Cetății de Scaun” și la Vatra Dornei „OMD Ținutul Dornelor”, iar altele sunt în curs de înființare.

Gheorghe Flutur a mai spus că până acum au trimis documentele pentru a face parte din „OMD regional Bucovina” 14 entități, respectiv „OMD Orașul Cetății de Scaun” Suceava, „OMD Ținutul Dornelor” Vatra Dornei, Camera de Comerț și Industrie,  Regia Autonomă „Aeroportul Ștefan cel Mare”, municipiile Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni prin Consiliile Locale, orașele Gura Humorului și Siret prin Consiliile Locale și comunele Coșna, Fundu Moldovei,  Pojorâta, Sadova prin Consiliile Locale dar și Asociația „Produs în Bucovina”. 

„În perioada următoare îmi doresc să lucrăm cu celelalte Primării Stațiuni Turistice, dar îi așteptăm și pe alții să intre aici. Așteptăm, de exemplu, Direcția Silvică să fie parte dar și alte entități precum Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în primul rînd. ASR s-a înscris inițial în OMD Suceava dar vor lăsa la Suceava un protopopiat  să facă parte și urmează să se retragă și să vină în «OMD regional Bucovina». Va trebui să lucrăm mult mai aplicat, să organizăm acțiuni, evenimente pentru promovarea unui concept unitar de promovare a Bucovinei și să se vadă mult mai multă forță. Dorim să integrăm toată zona asta a Fălticeniului care are un potențial foarte mare și mă bucur că Primăria Suceava a venit alături de noi ca să avem un concept integrat”, a  declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.