Ordin de protecție provizoriu, emis pe numele unui bărbat din Frasin care și-a lovit concubina și copilul de doar 3 ani

Duminică, 15 ianuarie, la ora 20:36, lucrătorii Poliției Orașului Frasin au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie de 37 ani din orașul Frasin cu privire la faptul că a fost agresată de concubinul său în vârstă de 38 ani.

Femeia locuiește în orașul Frasin, Calea Bucovinei, împreună cu concubinul ei și copilul minor de 3 ani.

La data de 15.01.2023, în jurul orei 20:30 bărbatul, pe fondul consumului de alcool și în urma unui conflict spontan, a lovit-o cu palma în zona capului pe concubina sa și pe fiul  minor de 3 ani.

Aceștia nu prezentau urme vizibile de violență, iar femeia nu a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanță la fața locului și a fost îndrumată spre Serviciul de Medicină Legală Suceava pentru obținerea unui certificat medico-legal.

 Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate.

În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, începând cu data de 15.01.2023, ora 21.30, pe o perioadă de 5 zile, agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să părăsească temporar locuința situată în orașul Frasin,  să păstreze o distanță minimă de 5 metri față de victimele agresiunii.

În acest caz a fost informat și Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei orașului Frasin.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Poliției Orașului Frasin, pentru a se stabili împrejurările comiterii faptei, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „violența în familie și amenințare, urmând a se dispune procedural.