O nouă filială a Bibliotecii Bucovina, deschisă în cartierul Ițcani

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” a deschis o nouă filială în cartierul Ițcani din municipiul Suceava. Astfel, noul sediu al Bibliotecii județene este în incinta Centrului Multifuncțional „Arta”, clădire recent modernizată de Primăria Suceava.

La deschiderea noului sediu, care a avut loc luni, 16 ianuarie, au luat parte vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, directorul Bibliotecii  Bucovinei „I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuș, dar și consilierul județean Radu Pentiuc și consilierul primarului Ion Lungu, Ovidiu Milici.

„Mă bucur că s-a deschis această filială a Bibliotecii Bucovinei la Ițcani. Biblioteca este o instituție de cultură care s-a validat în timp dar care are obligația să facă ceea ce trebuie pentru cultură. Ajungem la dilema citim sau nu citim o carte? Folosim mai mult internetul? Eu zic că partea asta cu internetul e un pic ca în modă. Acum s e poartă internetul dar vedeți că în modă lucrurile nu țin foarte mult. Sunt lucruri care rămân  ani și zeci de ani. Dacă albul și negru e etern eu cred că cititul și cartea va dăinui, va fi atractivă și va fi căutată indiferent cât de mult sau cât de puțin internet va fi. Asta nu înseamnă că noi nu ne-am gândit să oferim ceea ce tinerii și numai caută. Prin urmare în bibliotecile noastre avem o serie de informații și activități care presupun accesarea internetului. Dar pe internet sunt toate lucrurile aruncate acolo și depinde de noi să spunem copiilor ce este bun să ia de acolo. Mai bun decât o carte nu găsesc dar este important să nu interzicem copiilor internetul.  Cel mai important lucru este să citească o carte”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, care a dăruit Bibliotecii din Ițcani un album foto „Dimitrie Balint”.

În cadrul evenimentului, un grup de copii a susținut un moment artistic, care i-a încântat pe cei prezenți.