Panouri de decorare 3D pentru perete și tavan, de care te vei îndrăgosti în acest an

Panourile de decorare 3D sunt un tip de plăci decorative tridimensionale folosite la pereți și tavane, dar și pe alte suprafețe plane. Aceste materii prime sunt ușor de instalat și pot reduce vibrațiile și zgomotul (absorb undele sonore). Se utilizează pe pereții de fundal de la canapea, pat, în living, dormitor, camera copiilor, etc.

Panourile sunt utilizate și pentru decorarea pereților de fundal în diferite clădiri, săli de conferințe, hoteluri, grădinițe, lanțuri de magazine, în cinematografe, clădiri de birouri și alte zone. Ele se lipesc ușor și pot fi pictate în orice culoare se dorește, cu vopsea.

Panouri de perete 3D din fibră de sticlă

Aceste panouri sunt preferate de cumpărătorii care caută produse de placare pereți ce au caracteristici bune, sunt ușor de instalat și pot fi personalizate astfel încât să se potrivească cu stilul și decorul casei.

Unele panouri arată chiar senzațional, ele pot crea un perete artistic. Prin modelele deosebite, panourile pot oferi o atmosferă specială datorită tipurilor de decorațiuni inedite pe care le au. Unele imită teracota sau cărămida și au tonuri în nuanțe de culori frumoase (de gri, bej și maro) și diferite texturi ce creează un joc de lumini și umbre, senzații uimitoare în spațiul de locuit în care sunt folosite.

Panouri din lemn sau lambriuri tradiționale

Acestea sunt foarte frumoase și adaugă căldură și textură unui spațiu de locuit. Pot fi în stil tradițional sau modern și sunt ideale pentru dormitor, dar și alte zone din casă. Panourile din lemn sunt foarte frumoase, atemporale, pot face un dormitor să pară mult mai confortabil.

De obicei sunt folosite la case, cabane rustice din lemn, vile luxoase, dar și la apartamente elegante. Ele se aplică în spatele patului, astfel crează un spațiu vizual interesant în dormitor. Pot fi la culoarea lemnului natural, sau lambriuri albe care creează un decor frumos, modern și interesant.

În acest an se preferă stilul scandinav, de aceea se recomandă lambriurile din lemn în tonuri ușoare, cum sunt acelea din lemn de stejar care ajută la realizarea unei atmosfere liniștite și confortabile. De asemenea și lambriurile verticale din lemn sunt folosite în spatele patului, pentru a realiza un dormitor în stil vintage atractiv, fără a fi demodat sau învechit.

Există tot felul de lambriuri decorative de perete, care reprezintă o opțiune creativă, elegantă, modernă de a schimba designul de interior în locuință. Ele pot fi realizate din șipci din lemn prefabricate. Ele pot placa secțiuni de perete și ușa interioară, astfel încât aceasta pare a fi ascunsă deoarece atunci când este închisă devine aproape invizibilă, se confundă cu peretele.

Panourile acustice

Aceste panouri sunt concepute special pentru a reduce vibrațiile sonore. Ele au și un design elegant și se potrivesc foarte bine în spațiile interioare. În general sunt fabricate din materiale poroase care pot absorbi undele sonore, ca de exemplu: fibră de sticlă, lemn, spumă, țesătură.

Panourile acustice oferă multe avantaje:

  • Au proprietăți termice, izolează parțial spațiul, mențin astfel temperatura în cameră
  • Sunt ușor de instalat, au greutate mică, pot vibra cu ușurință ca răspuns la undele sonore, ceea ce va crește capacitatea de a absorbi sunetul
  • Sunt de forme diferite – pătrate, dreptunghiulare
  • Pot fi realizate din materiale precum vată minerală, spumă, fibră de sticlă
  • Au goluri de aer care pot contribui la reducerea ecoului
  • Pot fi personalizate și realizate la comandă.

Astfel de panouri sunt adecvate pentru locuințe, mai ales în dormitoare, dar se utilizează și în clădiri de birouri, studiouri de dans, săli de studiu, restaurante sau în clădiri guvernamentale. În spatele lor se instalează și benzi de MDF, astfel se creează un spațiu de aer între spatele panoului și perete, ceea ce va crește coeficientul de reducere a zgomotului.

Prin instalarea acestor panouri se adaugă o notă de stil și eleganță în decorul interior și în plus, se îmbunătățește performanța acustică a spațiului respectiv.