Incendiu de proporții la o gospodărie din comuna Comănești

Vineri, 19 mai, în jurul orei 01:30, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și cei ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrători ai SVSU Comănești, Pârteștii de Jos, Cacica și Botoșana, au intervenit cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Humoreni.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit și la anexele gospodărești cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

Au ars casa de locuit, construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și anexele gospodărești (bucătărie de vară, adăpost de animale și depozit de furaje) pe o suprafață totală de aproximativ 220 de metri pătrați. Din cauza flăcărilor, a fost afectată și o casă de locuit învecinată la care a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați și s-a degradat un perete exterior pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime (gospodăria fiind nelocuită), iar pompieri au salvat construcțiile învecinate.