Părinții de la Broșteni, nemulțumiți de activitatea directoarei Liceului „Nicolae Nanu”: „Nu își îndeplinește atribuțiile corespunzător”

Colectivul de părinți din orașul Broșteni a trimis către Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și reprezentanții presei locale o sesizare privind  nemulțumirile lor vis a vis de activitatea directoarei Liceului Tehnologic „Nicolae Nanu” Broșteni, dar și despre faptul că această unitate școlară are doar două specializări.

„Ne adresăm cu o situatie deosebit de importantă și urgentă referitoare la sistemul educațional aparținând Liceului Nicolae Nanu din localitatea Broșteni, județul Suceava. Dorim să evidențiem cu regret o lipsă evidentă de diversitate privind profilurile de specializare oferite elevilor care termină clasa a 8-a.

 În prezent, liceul  oferă doar un singur profil de matematică-informatică, ignorând nevoile și interesele unui număr semnificativ de elevi care nu au o înclinație sau aptitudini specifice pentru aceste specializări. Din păcate, acest lucru a dus la consecințe negative, cum ar fi rate scăzute de promovare a examenului de Bacalaureat, ceea ce afectează în mod direct viitorul academic și profesional al elevilor, aspecte ce pot fi ușor verificate.

În plus, dorim să atragem atenția asupra unor practici inacceptabile ale conducerii școlii, în special activitatea directoarei Ilisescu, care, de mai mulți ani, nu își îndeplinește atribuțiile corespunzător. Vă menționăm faptul că orele de informatică sunt puse în prima parte a zilei pentru a nu se prezenta, chemând elevii de la ora 9/10 încasând drepturi salariale necuvenite. Cu atât mai mult, liceul este dotat cu calculatoare de ultima generație însă este inadmisibil să nu aiba cine să predea.  

Eforturile de îmbunătățire a școlii se bazează foarte mult pe un management de calitate, iar directoarea are sarcina stabilirii unei viziuni clare pentru îmbunătățirea școlii și de a asigura învățarea elevilor pentru a crește gradul de promovabilitate.

Un bun director trebuie să aibă o pregătire complexă, să fie în același timp un bun specialist, să aibă talent organizatoric, un larg orizont cultural capacitate de mobilizare și motivarea colectivului la îndeplinirea sarcinilor, ori în cazul de față vorbim de ani întregi în care această doamnă efectiv nu s-a prezentat la orele de informatică pe care aceasta ar trebui sa le desfășoare și pentru care este plătită (aspect pe care noi părinții îl cunoaștem de ani).

De asemenea, trebuie subliniat  faptul că majoritatea elevilor care termină clasa a 8-a sunt nevoiți să facă naveta către comuna Borca,Vatra Dornei sau Suceava, pentru a-și continua studiile în profiluri de interes, deoarece liceul nu oferă alternative viabile, din motive personale ale conducerii deoarece în felul acesta își pastrează catedra încasând luna, de luna, salarii necuvenite.

Având în vedere aceste aspecte, noi, Colectivul Părinților din orașul Broșteni, vă solicităm intervenția urgentă pentru introducerea a cel puțin două profile de învățământ la Liceul Nicolae Nanu Broșteni: 1) Filologie și 2) Resurse Naturale și Protecția Mediului. Aceste profile ar oferi elevilor opțiuni suplimentare și ar contribui la creșterea calității educației în comunitatea noastră.

Solicitam să actionați în consecință, pentru binele și dezvoltarea educației în orașul Brosteni”, a transmis colectivul de părinți din orașul Broșteni.