Patru unități școlare din comuna Stroiești vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, printr-un proiect european

Comuna suceveană Stroiești își continuă drumul spre modernizare și dezvoltare, două dintre principalele domenii în care se investește în prezent fiind infrastructura rutieră și educația. Cu perseverență și multă dedicare, primarul Mihai Senic și echipa sa de la Primărie lucrează constant la proiecte ce se concretizează în investiții importante a căror scop principal este bunăstarea cetățeanului.

Și cum educația este cea mai importantă ramură a societății, întrucât stă la baza tuturor generațiilor care se succed de-a lungul timpului, iar o educație de calitate nu se poate face fără o infrastructură modernă, utilată complet, armonioasă și captivantă, investițiile din acest domeniu sunt pe măsură.

Cel mai recent proiect aprobat pentru comuna Stroiești prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a patru unități de învățământ de pe raza localității. Este vorba despre Școala Primară și Grădinița din Zaharești și despre Școala Primară și Școala Gimnazială din Stroiești. Potrivit primarului Mihai Senic, investiția are o valoare de 900.000 de lei și este finanțată cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Încercăm să creăm un mediu școlar plăcut și atractiv atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Este foarte important ca ei să beneficieze de o infrastructură educațională modernă pentru a nu fi diferențe între școlile din comuna noastră și cele de la oraș”, a declarat primarul comunei Stroiești, Mihai Senic.

Edilul a ținut să precizeze că Grădinița cu Program Normal Stroiești nu este prinsă în acest proiect, întrucât beneficiază deja de dotări moderne, anul inaugurării acesteia fiind 2022.

Modernizarea drumurilor din comună, pe agenda primarului Mihai Senic

 

La fel ca și educația, și infrastructura rutieră reprezintă un punct cheie dintr-o localitate, întrucât aceasta contribuie semnificativ atât la confortul cetățenilor, cât și la dezvoltarea economică a zonei, căile de acces modernizate fiind imperios necesare pentru mediul economic.

Și pentru că mai sunt de făcut lucrări în acest sens, edilul de la Stroiești caută cele mai bune soluții de finanțare, astfel încât toate drumurile și străduțele din comuna pe care o reprezintă să fie moderne. De aceea, prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Cetatea Bucovinei” și cu o cofinanțare substanțială de la bugetul local, drumul de la intrarea în comuna Stroiești, dinspre Drumul European, va fi modernizat. Investiția prevede asfaltarea a 400 de metri de drum, pentru care Primăria Stroiești va asigura 60% din suma necesară lucrărilor, restul de bani fiind alocați prin GAL „Cetatea Bucovinei”.

Trebuie spus că anual se investește în modernizarea drumurilor din localitate, iar investițiile nu se opresc aici, edilul Mihai Senic având deja depuse și aprobate mai multe proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, dar și prin Agenția Fondului pentru Mediu.