Percheziții la mai mulți pescari sin Hănțești și Zvoriștea! Polițiștii au confiscat nouă ambarcațiuni gonflabile

La data de 22  martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au pus în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de deținere sau comercializare fără documente  legale a peștelui și deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, în localitățile Hănțești și Zvoriștea, din județul Suceava, și localitățile Vârfu Câmpului și Bucecea, din județul Botoșani. 

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 22 de plase de pescuit tip monofilament (2 kilometri de plasă), în valoare de aproximativ 10.000 de lei, 9 ambarcațiuni gonflabile, în valoare de circa 15.000 de lei, și alte bunuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, au fost identificate și ridicate aproximativ 80 de articole pirotehnice.

Polițiștii continuă cercetările pentru infracțiunile menționate mai sus, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale, Biroului de Investigații Criminale, Biroului pentru Protecția Animalelor, Biroul Județean de Poliție  Transporturi, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a A.J.V.P.S. – filiala Dorohoi.