Permis de conducere fals, depistat la controlul de frontieră în P.T.F. Siret

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat un cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere având însemnele autorităţilor ucrainene, fals.

În ziua de 5 iulie a.c., în jurul orei 13.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 32 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Daf  şi o remorcă, ambele înmatriculate în Ucraina.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul de conducere emis de autorităţile ucrainene, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducere a unui vehicul de către o persoană fără a deţine permis de conducere.