Polițiștii de la Pojorâta au indisponibilizat un transport de lemn, din cauza unor neclarități

Marți, 16 mai, în jurul orei 15.18, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în baza desfășurătorului întocmit la nivelul Poliției municipale Câmpulung Moldovenesc privind prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, au procedat la oprirea pe DJ175 pe raza comunei Pojorâta, a  autoutilitarei marca Mercedes-Benz, ce transporta material lemnos tip buștean.

S-a procedat la verificarea legalității transportului de material lemnos încărcat pe autoutilitara în cauză ce era condusă de către un bărbat din comuna Fundu Moldovei,  în aplicația SUMAL, stabilindu-se că există avizul cu volum de 7,0181 mc cu un nr. de 52 piese.

Având în vedere cele menționate și din cauza faptului că ar exista suspiciuni cu privire la proveniența și cantitatea materialului lemnos transportat, autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova din cadrul OS Pojorâta, unde s-a procedat la indisponibilizarea ei pe o durată de 72 de ore, în vederea clarificării aspectelor constatate.

S-a luat legătura cu lucrători din cadrul OS Pojorâta în vederea delegării unei persoane de specialitate pentru a se proceda la inventarierea materialului lemnos în data de 17.05.2023.