Povestea de succes continuă: Zeci de kilometri de drumuri, în modernizare, la Dărmănești

Comuna suceveană Dărmănești își continuă drumul spre modernizare cu același ritm alert, iar infrastructura rutieră rămâne în continuare motorul evoluției. S-a investit și încă se mai investește în acest domeniu al drumurilor, iar cele mai recente proiecte ce prevăd modernizarea străzilor din comuna Dărmănești sunt cea mai bună mărturie în acest sens. Este vorba despre trei tronsoane de drum finanțate prin Compania Națională de Investiții și un tronson finanțat cu bani de la bugetul local.

Filozofia pe care s-a bazat dezvoltarea comunei de până acum a fost una simplă: nevoile cetățenilor au reprezentat o prioritate și, deși, de foarte multe ori, să reușești să mulțumești o comunitate vine ca o adevărată provocare, primarul Dan Chidoveț a reușit de cele mai multe ori asta, iar misiunea continuă.

În prezent, la CNI se află un alt proiect în faza de licitație, ce prevede modernizarea a încă trei tronsoane de drum în zonele Dărmănești – Centru și Mărițeia Mică, valoarea acestuia fiind de 4 milioane de lei.

„Separat de asta, mai avem un proiect depus pe PNI «Anghel Saligny», în valoare de 10 milioane de lei, care prevede modernizarea a 10 kilometri de drum. Avem o rețea mare de drumuri pe raza comunei Dărmănești, însă putem vorbi deja de peste 60% din drumuri modernizate”, a spus Dan Chidoveț.

Edilul a adăugat că tot prin Compania Națională de Investiții va fi realizat și Căminul Cultural din satul Măriței, investiție care se ridică la aproape 2 milioane de euro și care se află în faza de licitație.

Și pentru că și cei mai mici cetățeni ai comunei Dărmănești trebuie să beneficieze de condiții moderne, edilul Dan Chidoveț găsește mereu soluții pentru ca aceștia să nu piardă timpul în fața tabletei sau a telefonului, amenajând spații de joacă.

„În fiecare sat al comunei am construit spații de joacă pentru copii, iar în satele mai mari am amenajat câte trei astfel de locații pentru aceștia. De asemenea, încurajez și sportul în rândul copiilor și tinerilor și de aceea am făcut și terenuri în satele comunei, dar și o sală mare de sport”, a spus primarul de la Dărmănești.

Comuna Dărmănești, datorită evoluției constante din ultimii ani, bifează astăzi ultimele investiții ce ar putea oricând să o recomande ca oraș. În acest sens, primarul a depus un proiect ce prevede aducțiunea rețelei de gaz al cărui valoare depășește 7 milioane de euro.

„Nu suntem în parteneriat cu nicio altă localitate în acest proiect, ci  l-am depus singuri, pentru că îndeplinim toate condițiile. Este un proiect pe care am toată convingerea că îl vom implementa cu succes, imediat ce intrăm în linie dreaptă cu finanțarea”, a mai spus edilul de la Dărmănești.

Proiectele de modernizare a comunei nu se opresc aici, primarul Dan Chidoveț lucrând constant la noi și noi investiții ce vor face din localitatea pe care o reprezintă cea mai frumoasă din județ și chiar din țară.