Prefectul Moldovan anunță că lucrările de reparții la podul de la Milișăuți sunt în plină desfășurare

Prefectul Județului Suceava, Alexandru Moldovan, a informat că lucrările de reparații la podul tehnologic peste râul Suceava, în orașul Milișăuți, sunt în plină desfășurare. Constructorul estimează că reluarea traficului se va realiza, cel mai târziu, sâmbătă 17 februarie orele 11.00.

„În același timp, am întreprins demersuri către DRDP Iași și Ministerul Transporturilor în vederea reparării prin balastare cu piatră concasată pe porțiunea de drum în lungime totală de 1087m ce face legătura cu podul tehnologic, calea de acces fiind predată constructorului conform documentației DTAC depusă la Primăria Orașului Milisăuți.

Sper ca instituțiile cu responsabilități directe în întreținerea drumurilor naționale să înțeleagă urgența demersurilor noastre, întrucât inclusiv transportul elevilor din orașul Milișăuți, satul Gară, către Școala Gimnazială Milișăuți nu se poate efectua cu respectarea orarului școlar din cauza circulației intense pe varianta ocolitoare disponibilă.

Totodată, țin să aduc la cunoștința opiniei publice faptul că, urmare a demersurilor întreprinse, DRDP Iași va realiza pe parcursul anului 2024 o serie de activități suplimentare în ceea ce privește infrastructura rutieră a județului Suceava aflată  în responsabilitate directă:

– Reabilitare pod pe DN 2E km 79+179 peste pârâul Suceava, la Vicovu de Sus;

– Reabilitare pod pe DN 15C km 66+345 peste pârâul Raşca în localitatea Praxia;

– Elaborare D.T.A.C., P.T.E., asistența Tehnică pe perioada execuţiei lucrărilor și execuţie lucrări la obiectivul «Pod DN 29A, km 22+859», în localitatea Zvoriștea;

– Studiul de Fezabilitate «Măsuri de eficientizare a activității de transport rutier în zona vămii Siret, jud. Suceava»;

– Studiul de Fezabilitate «Măsuri de eficientizare a activității de transport rutier în zona vămii Vicovu de Sus»”, a transmis prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.