Senatorul Mîndruță, parte a delegației Comisiei pentru apărare care se află în vizită la Chișinău

Senatorul PSD de Suceava Gheorghiță Mîndruță a anunțat că miercuri, 14 februarie, a debutat vizita delegației Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatul României în Chișinău, condusă de președintele Comisiei, senatorul Nicoleta Pauliuc.
Potrivit parlamentarului sucevean, au avut loc întrevederi cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, conducerea Ministerului de Interne și a Ministerului Apărării.
„Securitatea reprezintă una dintre principalele noastre preocupări legislative (atât ale României, cât și ale Republicii Moldova) cu precădere în actualul context regional. Împreună gestionăm consecințele agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Am discutat și despre contracararea propagandei și știrilor false care vizează destabilizarea situației regionale. Am convenit să continuăm colaborarea activă în cadrul comisiilor parlamentare responsabile de securitate.
România și Republica Moldova vor continua dialogul extins și colaborarea eficientă în sfera parlamentară. Avem încredere deplină în angajamentul autorităților moldovenești în realizarea obiectivelor de reformă, dezvoltare și transformare, consolidând astfel statutul Republicii Moldova ca un partener de încredere la nivel european și internațional.
Ne vom angaja în continuare în colaborarea interinstituțională pentru a disloca experți români prin intermediul programului TAIEX, oferind asistență de înalt nivel în Republica Moldova.
Este esențial ca aspirația către integrarea europeană să fie sprijinită și asigurată cu aceeași hotărâre și după încheierea ciclului electoral din acest an, referindu-ne la alegerile prezidențiale din 2024. Salutăm adoptarea Planului Național de Acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru perioada 2024-2027, făcută în data de 24 ianuarie 2024.
Instituțiile centrale din România mențin un dialog continuu cu partenerii de la Chișinău, concentrat și pe schimbul de expertiză și bune practici în domeniul tehnic.
Tot astăzi am participat la Ceremonia oficială de înmânare a Drapelului de Luptă pentru Contingentul care va pleca în Misiunea de Menținere a Păcii – UNIFIL 2 din Liban (United Nations Interim Force in Lebanon)”, a transmis senatorul Sucevean.