Premierul Ciucă dă asigurări: Există bani pentru plata pensiilor şi a ajutoarelor pentru termie. Nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurării că sunt banii necesari pentru plata pensiilor şi ajutoarelor pentru termie, iar oamenii nu trebuie să aibă temeri în acest sens.

„Am văzut ştiri sau temeri legate faptul că nu ar exista bani pentru plata la timp a drepturilor care se cuvin cetăţenilor. Nu există nici cea mai mică urmă de îndoială legat de acest aspect. Există măsuri luate la nivelul ministerelor, atât la Ministerul Finanţelor, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru ajutoarele pe care le asigurăm prin fonduri europene şi, desigur, la Ministerul Muncii pentru plata pensiilor şi a ajutoarelor pentru termie. Deci nu, nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a adăugat că „rolul nostru este în continuare să comunicăm deschis şi să asigurăm cetăţenii că sunt informaţi şi au toate datele în conformitate cu realitatea şi să ne concentrăm pe ceea ce este de făcut, pentru că există potenţial, iar potenţialul s-a văzut şi din încrederea pe care investitorii străini au avut-o în economia românească”, informează psnews.ro.