Mesajul viral al unui preot din Botoșani pentru cei care nu primesc „cu Boboteaza”: „Popa nu e de la Jandarmerie, nu va sparge uşa”

Ne aflăm în preajma unei mari sărbători a creștinătății, Botezul Domnului.

Perioadă în care preoții sfințesc casele creștinilor. Potrivit părintelui Teodor Ciurariu, care slujește la capela Spitalului Municipal Dorohoi, nu toate ușile caselor se deschis atunci când ajunge preotul.

„De cugetat zilele astea!”, este îndemnul părintelui Teodor Ciurariu înainte de a face o serie de considerații cu privire la sfințirea caselor înainte de marea sărbătoare a Botezului Domnului.

„Drag român ”spiritual”, după ce ai dat cel puțin 500 de lei pe băutură în ultimele două săptămâni, cam 500 de lei pe mâncăruri aruncate a doua zi la gunoi, 500 de lei pe artificii şi 20 lei la colindători, acum faci circ pe net, fiindcă refuzi să îl primeşti pe popa cu Boboteaza. Bravo! Eşti, într-adevăr, un individ dezvoltat multilateral, multicultural, chiar progresist, care nu mai bagă în seamă tradiţiile poporului (ce-s alea?). Am o idee! Nu posta pe net, lasă ”ghidușiile” astea puerile… Închide uşa! Nu fă circ, fă linişte! Popa nu e de la Jandarmerie, nu va sparge uşa! Te îmbrăţişez!”, este mesajul pr. Teodor Ciurariu, Spitalul Municipal Dorohoi, potrivit botoșăneanul.ro.