Președinta USR Suceava, Gianina Ursu: „Extremismul și circul penibil pe care le afișează celelalte fomațiuni din opoziție nu sunt o variantă pentru județul Suceava”

Gianina Ursu, președinta USR Suceava, a susținut marți, 30 ianuarie, o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat deciziile luate la nivelul Alianței Dreapta Unită, din care fac parte USR, PMP și Forța Dreptei.

Gianina Ursu a mai precizat că noua alianță politică este un plus la nivelul județului Suceava și asta pentru că vine cu alternative viabile în ceea ce privește candidații la alegerile locale din acest an și nu numai.

„Noi, cei din Dreapta Unită, venim să oferim mai mult decât circ! Oferim competențe, rațiune, seriozitate și asumare. Extremismul și circul penibil pe care le afișează celelalte fomațiuni din opoziție nu sunt o variantă pentru transformarea țării și a județului Suceava”, a spus Gianina Ursu.

Ea a precizat că atât lista comună, cât şi programul electoral au fost votate, cu majoritate de voturi, adică 235 de voturi „pentru”, 6 voturi „contra” şi 15 abţineri, respectiv cu unanimitate de voturi de Comitetul Politic al USR.

Cele 12 priorităţi ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană şi modernizarea României:

 1. România, cu adevărat în Schengen
 2. Un trai european pentru români. Stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerţ şi inovare
 3. Reforma statului şi anticorupţia vor continua
 4. Democraţie, drepturi fundamentale şi stat de drept – apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă
 5. Sănătate şi Educaţie pentru români la standarde europene
 6. Fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite mai eficient şi cu impact mai mare
 7. Agricultură şi clasa de mijloc din rural – aducem finanţarea pentru fermele de familie la nivel european
 8. Unirea cu Moldova în Uniunea Europeană
 9. Ne asumăm rolul de ţară mare – contribuţia României la reforma UE
 10. Apărăm drepturile românilor lucrători în Europa la venituri şi pensii decente
 11. O Europă prosperă cu un mediu curat
 12. Armatele europene, mai bine integrate în NATO şi mai bine pregătite să răspundă împreună provocărilor