Președintele AUR Suceava, Dorel Acatrinei, îi îndeamnă pe oameni să meargă la vot și să se alăture programului „Reconstruim România”

Președintele filialei Suceava a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul Dorel Acatrinei, a declarat îb cadrul conferinței săptămânale de presă de joi, 7 septembrie, că formațiunea politică pe care o reprezintă este pe un trend ascendent, intenția de vot din partea românilor fiind una ridicată. Deputatul sucevean a precizat că, potrivit unui sondaj realizat de Insomar, AUR are 27% în intențiile de vot, în timp ce PSD dispune de 25% din opțiunile de vot ale românilor, iar PNL  „este în prăbușire directă”, cu 13%, iar acest sondaj nu include și Diaspora.

Dorel Acatrinei i-a îndemnat pe românii care încă „stau pe gânduri” să se alăture AUR, astfel încât să se poată implica în dezvoltarea României. De asemenea, liderul AUR Suceava a făcut un apel la românii care de obicei nu merg la vot să facă acest efort și să sprijine formațiunea politică.

„Avem o mare problemă în România: Prezența la vot este una constantă, de aproximativ 30%, iar ca să guvernăm o țară, un județ, un municipiu este nevoie de o prezență de vot mai mare de 30%. De exemplu, în Suceava primarul ajunge să fie ales cu doar 9% din voturile celor care au drept de vot efectiv. Dacă avem un primar ales cu doar 9.000 de voturi,  putem spune că avem o alegere corectă? Nu îi condamnăm pe oamenii, dar acum suntem noi și vrem să fim altfel. Pur și simplu îi invităm pe toți să facă parte din ceea ce înseamnă să «Reconstruim România»”, a transmis Doru Acatrinei.

În altă ordine de idei, în cadrul aceleiași conferințe de presă, conducerea AUR Suceava a anunțat că 350 de copii defavorizați din județul nostru primesc din partea acestei formațiuni politice ghiozdane echipate pentru școală. Aici trebuie menționat că Partidul Alianța pentru Unirea Românilor distribuie la nivel național 20.000 de astfel de rechizite.