Deputatul AUR de Suceava, Florin Pușcașu: „Am demarat strângerea de semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu”

Deputatul sucevean Florin Pușcașu a anunțat joi, 7 septembrie, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a început să strângă semnăturile necesare pentru a depunere moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu.

Deputatul sucevean a subliniat că această măsură luată de AUR vine în urma asumării răspunderii Guvernului condus de Marcel Ciolacu pe noile măsuri fiscale. Totodată, Florin Pușcașu a ținut să precizeze că moțiunea de cenzură nu este o dorință a formațiunii politice de a intra la guvernare, ci o soluție pentru bunăstarea românilor.

 „AUR își ia în serios rolul de singur partid de opoziție și am demarat strângerea de semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva asumării Guvernului Ciolacu pe măsurile fiscale, pe care, din păcate, încă nu le-a anunțat în totalitate. Noi nu vrem să guvernăm în condițiile actuale și nu avem aliați în clasa politică actuală. Soluția ar fi o guvernare responsbilă a actualei coaliții de guvernare sau declanșarea alegerilor anticipate. Dacă vom avea sau nu numărul minim de semnături pentru a putea depune această moțiune de cenzură e o chestiune care ține de responsabilitatea factorilor care pot decide acest lucru, respectiv parlamentarii, care, în clipa de față, vor să se disocieze de un asemenea demers, girând implicit politicile pe care Guvernul Ciolacu încearcă să le implementeze. Am mai avut o experiență în acest mandat cu o moțiune de cenzură care a fost semnată de parlamentari și care nu a fost supusă dezbaterii în Parlament. Suntem obișnuiți cu o luptă inegală și incorectă pe care trebuie să o ducem cu actuala putere, dar considerăm că este de datoria noastră să ducem până la capăt cu toate mijloacele democratice sensul în care ne-am asumat această luptă”, a declarat deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu.

Parlamentarul sucevean a spus că, în contextul în care moțiunea de cenzură va fi aprobată, AUR este pregătit pentru alegeri anticipate, mai ales că această formațiune politică „își dorește cu adevărat o resetare a clasei politice și schimbarea înspre binele românilor a actualei situații din țară”.