Președintele Flutur a semnat contractul pentru modernizarea drumului Izvoarele Sucevei – Șepit

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marți, 8 noiembrie, contractul de lucrări pentru modernizarea drumului Izvoarele Sucevei până în granița cu Ucraina, la Șepit. 

„Este o zi istorică, într-un loc istoric. Suntem în punctul de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei. Dincolo este Șipotele Sucevei, Șepit, din Ucraina. Suntem pe traseul pentru care am semnat modernizarea drumului care leagă România de Ucraina, prin acest punct. Mai avem trei kilometri de asfaltat aici până în punctul de frontieră și de construit un punct pentru administrarea frontierei. Lucrările de modernizare a drumului se fac printr-un proiect cu finanțare europeană, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 Dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontalier. Este o investiție pe bani europeni, așteptată de mult și sunt convins că după ce se va deschide acest punct va fi o circulație intensă, pentru că și de o parte și de alta sunt oameni cunoscuți, sunt rude, sunt zone turistice minunate și în Putila aici aproape de graniță în Ucraina și la noi spre Fundu Moldovei și Câmpulung Moldovenesc. Trebuie spus că și partea ucraineană are un proiect în oglindă cu noi, tot pe bani europeni, tot pentru modernizarea drumului. Și deja și dumnealor au început modernizarea drumului”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a subliniat că acesta este al treilea punct frontieră care se pregătește pentru deschidere în județul Suceava, la granița cu Ucraina, după cele de la Vicovu de Sus, care se va deschide zilele acestea, și cel de la Ulma cu Rusca.

„Am bucuria că cei de la firma de construcții ne-au anunțat că au intenția să termine lucrările în mai puțin de un an. Deci, poate la anul pe vremea asta să venim la recepția finală și sunt convins că și partea ucraineană, care a fost prezentă aici, tot atunci vor fi și ei gata ca să putem să fim funcționali. Este o veste bună. Și ce pot să mai spun aici? Când citim istoria ne gândim la Ciprian Porumbescu din Șipotele Sucevei. Și nu departe de aici este bisericuța unde s-a născut și a fost botezat”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Trebuie precizat că punctul de trecere a frontierei va fi destinat, pentru început, mașinilor de capacitate mai mică, însă drumul este proiectat și pentru traficul mașinilor de mare tonaj.