Președintele Flutur: „Am discutat cu ministrul Grindeanu ca până la sfârșitul anului să fie scos la licitație și tronsonul care leagă Pașcani de Suceava și Siret”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în cursul zilei de miercuri, 15 februarie, a discutat, la București, cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ca până la finalul acestui an să fie scos la licitație tronsonul Autostrăzii 7 pe ruta Pașcani – Suceava – Siret.

„Am participat, la Ministerul Transporturilor, la semnarea tronsonului de autostradă A7 Bacău – Pașcani. Deja sunt contractați peste 300 de kilometri din autostrada care să lege Moldova de București și sunt foarte bucuros că se conturează în viitor această legătură. Și cel mai important lucru, astăzi, împreună cu ministrul Sorin Grindeanu am discutat ca până la sfârșitul anului să fie scos la licitație și tronsonul care leagă Pașcani de Suceava și Siret. Ne-am luptat mult pentru această autostradă pentru legătura dintre capitala României și zona Moldovei. Așa cum ne-am luptat și pentru autostrada Nordului A8, centura ocolitoare de la Gura Humorului și autostrada Suceava – Botoșani. E o zi istorică, spun eu, pentru zona Moldovei și pentru Suceava pentru că ne apropiem cu pași repezi și cred eu că în doi ani, doi ani și jumătate vom avea cea mai mare parte a zonei Moldovei acoperită de autostradă. Este important pentru cei care așteaptă o perspectivă de dezvoltare a zonei Moldovei”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.