Președintele TNL Suceava, Cezar Ciornei: „Spre deosebire de alții, care se ascund prin cabanele de vânătoare ale județului, la chiolhanuri prelungite, Gheorghe Flutur face și proiecte”

Președinte Tineretului Național Liberal Suceava, Cezar Ciornei, a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia critică dur ieșirile publice ale social democraților suceveni.
Redăm integral comunicatul de presă:
„Văd că din PSD continuă atacul la președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dovadă că îi doare tare faptul că noi avem acțiuni și fapte concrete, iar ei sunt niște oameni ofticați.
Au pus acum un anonim să dea replică, un anume consilier județean Bobeschi Cristian Neculai, care nu a vorbit niciodată la ședințele de plen al Consiliului Județean, care ieri a votat, ca și ceilalți colegi ai săi, toate proiectele de hotărâre propuse de Gheorghe Flutur, dar astăzi are ceva de comentat. Penibil.
Totuși chemăm PSD la construcția județului Suceava, pentru că noi ne ocupăm de programe în interesul județului. Ieri președintele CJ a dat în funcțiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. Aeroportul din Suceava este unul dintre cele mai frecventate aeroporturi din România, fiind pe locul 5, după aeroporturile din marile orașe București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Numai în ședința de ieri președintele Flutur a trecut cu vot unanim construcția unui nou drum dintre aeroport și municipiul Suceava, a aprobat modernizarea drumului dintre Mălini și Borca (între județul Suceava și Neamț) și a aprobat modernizarea drumului între Stulpicani și Câmpulung Moldovenesc. Tot ieri președintele Flutur anunța proiecte de 1,4 miliarde de euro, fie în execuție, fie în evaluare și aici e vorba de 75 de proiecte din toate domeniile: sănătate (Spital de Copii, Spital de Oncologie, anveloparea Spitalului Nou, pasajul subteran), până la proiecte în parteneriat cu Compania de Autostrăzi (CNAIR) pentru centura ocolitoare Gura Humorului și Drumul Expres Suceava – Botoșani.
Apropo, domnule Bobeschi, citiți mai atent comunicatele înainte de a le semna și trimite. Centurile ocolitoare de care vorbiți sau tabăra de la Bucșoaia sunt atribute ale ministerelor de la București și nu ale Consiliului Județean. Gheorghe Flutur s-a implicat și a preluat două din aceste mari obiective pentru organizarea licitației de proiectare și execuție și mă refer la Centura ocolitoare Gura Humorului și Drumul Expres Suceava – Botoșani. Celelalte sunt la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Verificați câte consilii județene s-au implicat atât de mult ca cei de la Suceava în preluarea de responsabilităților centrale.
Da, autostrada de la Marea Baltică la Marea Neagră a cerut-o Gheorghe Flutur încă din urmă cu 7 ani, la Krynica în Polonia, iar astăzi este prioritate pe lista Comisiei Europene. Nu fiți ipocrit, centura Gura Humorului este în faza de Acord de Mediu, deoarece știți bine că o proiectare durează cel puțin 2 ani. Nu fiți ipocrit, Tabăra de la Bucșoaia este în grădină fostului Minister al Tineretului și Sportului. Gheorghe Flutur a urmărit îndeaproape acest proiect, documentația este finalizată și se așteptă aprobarea de către Guvern a indicatorilor economici.
Închei, domnule Bobeschi, pe care personal nu vă cunosc. Eu sunt un tânăr, mă uit cu atenție la politicieni. Gheorghe Flutur este un politician complet, promovează încă din primul mandat Bucovina cum nu a făcut o nimeni. Este un om popular și spre deosebire de alții, care se ascund prin cabanele de vânătoare ale județului Suceava, la chiolhanuri prelungite, președintele Flutur face și proiecte, care apropo, sunt de 1,4 miliarde de euro, în afară de cele 600 milioane alte proiectelor prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (care sunt proiectele primarilor din județul Suceava). Nu ați fost atent ieri la prezentare, domnule Bobeschi, cu tot cu proiectele de Anghel Saligny în județul Suceava sunt proiecte de peste 2 miliarde de euro. Acesta este mandatul liberalului Gheorghe Flutur și vom continua de fiecare dată să îi apărăm, pentru că faptele vorbesc”.