Primăria Bilca, amendată cu 15.000 de lei din cauza maldărelor de gunoaie din comună

Urmare a materialului video apărut în spațiul public ce viza abandonări de deşeuri din construcţii, demolări, bucăţi de azbest și deşeuri menajere pe teritoriul administrativ al comunei Bilca, o echipă de comisari a Gărzii de Mediu Suceava s-a deplasat în teren constatând că aspectele semnalate se confirmă.
„S-au identificat abandonări neconforme de deşeuri în amestec – preponderent deşeuri de construcţii rezultate din demolări, deşeuri menajere, deşeuri reciclabile precum şi deşeuri vegetale, în locul numit “La Barabulica”, situat pe teritoriul administrativ al comunei Bilca, într-o zonă de tip lunca.
Pentru neconformităţile constatate Autoritatea Administraţiei Publice Locale comună Bilca a fost sancţionata cu amendă contravenţionala în cuantum de 15.000 lei conform prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.
Totodată, în cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava.