Primarul Alexandru Hurjui anunță că toate școlile din Broșteni vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

Educația este cea mai importantă ramură a societății, întrucât stă la baza tuturor generațiilor care se succed de-a lungul timpului, iar școlile moderne, utilate și reabilitate sunt esențiale pentru a oferi o educație de calitate copiilor, pregătindu-i pentru viitor și oferindu-le instrumentele necesare pentru a-și atinge potențialul maxim.
După ce anul trecut Primăria orașului Broșteni a reușit să finalizeze reabilitarea majorității instituțiilor de învățământ și anul acesta primarul Alexandru Hurjui a semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea corpurilor  A și B ale Liceului Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni, ziua de marți, 9 mai, aduce o nouă veste bună și extrem de așteptată: proiectul pentru dotarea tuturor unităților de învățământ a primit aprobare.
„Un alt proiect depus la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență a fost admis și sper că în scurt timp să semnăm și contractul de finanțare. Am reușit să câștigăm o sumă de 480.000 de euro pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din orașul nostru. Așteptăm cu nerăbdare și confirmarea finanțării pentru Smart Lab – un proiect care vizează dotarea cu laboratoare inteligente a școlilor.
Copiii sunt cea mai importantă resursă a unei comunității și mă bucur că ajungem să avem și noi școli moderne, condiții europene și aparatură de ultimă generație”, a declarat primarul orașului Broșteni, Alexandru Hurjui.
Edilul a adăugat că școlile moderne, dotate cu mobilier și aparatură de ultimă generație sunt esențiale pentru a oferi o educație de calitate și pentru a-i pregăti pe copii pentru viitorul lor.
„Prin dotarea școlilor cu tehnologie modernă și prin modernizarea infrastructurii și a facilităților existente, putem să creștem interesul copiilor pentru învățare și să îi pregătim pentru provocările și oportunitățile viitorului”, a conchis edilul de la Broșteni.