Primarul Bogdan Codreanu i-a înmânat comandantului Colegiului Militar, la final de activitate managerială, drapelul comunei Pojorâta

Momente emoționante luni, 5 februarie, la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc: Col. dr. Romeo Popovici a predat comanda și drapelul de luptă. Practic, ziua de 5 februarie a fost momentul în care acesta a intrat în galeria marilor comandanți ai acestui prestigios colegiu și prestigioasă unitate a Armatei României, formatoare de caractere, de forță și de izbăvitori.

La festivitate a participat și primarul ing. Ioan Bogdan Codreanu, care a vorbit despre legătura strânsă dintre cele două instituții, respectiv Primăria comunei Pojorâta și Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

„De fiecare dată, sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră și, în același timp, trebuie să recunosc că vin cu emoții. Momentul la care participăm astăzi poartă o încărcătură emoțională deosebită pentru dumneavoastră, dar și pentru onorata asistență.

Astăzi este vorba despre altceva, este ziua în care bunul meu prieten col. dr. Romeo Popovici predă comanda acestei instituții militare de prestigiu, o carte de vizită a Bucovinei, a județului Suceava și, nu în ultimul rând, a țării.

Relația de colaborare dintre cele două entități, respectiv Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare> și comuna Pojorâta, a fost, este și va rămâne sinceră, corectă și transparentă, fără interese personale sau de grup.

Înalte virtuți patriotice, mândria de a purta uniforma militară cu demnitate și onoare, respectul datorat unei munci oneste, credința-n Dumnezeu s-au materializat în performanțele profesionale militare.

Ne leagă o frumoasă și trainică prietenie, bazată pe aceleași virtuți.

Marele duhovnic al neamului, arhimandritul Iustin Pârvu, iubitor de neam și țară spunea că <profesia de român nu este una ușoară. Trebuie să întrunești toate calitățile să ai simțul valorilor nației prin care trăiești. Nu poți îndeplini această profesie, dacă nu dobândești Harul Lui Dumnezeu, cel care a dat putere popoarelor să se individualizeze în istorie>”, a transmis primarul comunei Pojorâta, ing. Ioan Bogdan Codreanu.

Momentul a fost cu atât mai emoționant, cu cât edilul de la Pojorâta a ales să îi facă prietenului său, col. dr. Romeo Popovici, și un cadou care să dăinuie în timp, fără să-și piardă vreo secundă valoarea: drapelul comunei Pojorâta și o icoană cu Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț.

„Mă încearcă foarte mari emoții pentru că trebuie să recunosc cu sinceritate că ne leagă o prietenie cum rar mi-a fost dat să întâlnesc și că toate aceste lucruri s-au întâmplat în interesul acestui colegiu, fără a avea interese personale niciunul dintre noi.

Domnule comandant col. dr. Romeo Aurelian Popovici, vă mulțumesc în numele comunității din Pojorâta Bucovinei și, nu în ultimul rând, al meu personal, pentru tot ce ați realizat pentru această instituție, pentru rezultatele obținute împreună cu echipa, indiferent de grad, funcție și responsabilități. Ne-ați făcut mândri pe noi toți, nu numai pe bucovineni și suceveni, ci întreaga Românie și asta pentru că, prin munca și sacrificiile dumneavoastră, ați dus numele Bucovinei, al României, pe cele mai înalte culmi ale învățământului militar.

Dragă prietene, îți mulțumesc pentru prietenia cu care mă onorezi și pentru tot ce ai făcut pentru această instituție militară cu credință, devotament și corectitudine.

Pojorâta Bucovinei te iubește și te prețuiește!

Ești și vei face parte pentru totdeauna din marea familie a pojorâtenilor!

Domnule comandant col. dr. Romeo Popovici, dacă dumneavoastră astăzi predați comanda unității și drapelul de luptă, dați-mi voie ca noi, pojorâtenii, să vă dăruim drapelul comunei Pojorâta. În semn de recunoștință și apreciere pentru întreaga activitate.

Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate și mulți ani binecuvântați, alături de distinsa dumneavoastră familie”, a spus Bogdan Codreanu.

În încheiere, edilul l-a asigurat pe noul comandant al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” de sprijinul și colaborarea comunității din Pojorâta.

Col. dr. Romeo Popovici s-a născut pe data de 6 februarie 1968 în comuna suceveană Udești, de-a lungul anilor adunând în portofoliul său, pe lângă zeci de ani de studii, și multe recunoașteri profesionale, mărturie în acest sens stând și distincțiile onorante pe care le deține.