Atleta Claudia Costiuc aduce aurul la Vatra Dornei. Sportiva antrenată de Cristian Prâsneac cucerește medalie după medalie

Costiuc Claudia, sportiva legitimată la CSM Dorna Vatra-Dornei, a cucerit medalia de aur în proba de 800 de metri plat, la Campionatele Balcanice de atletism desfășurate la Belgrad în Serbia. Eleva antrenorului Prâsneac  Cristian  a fost cronometrată cu timpul de 2 minute 07 secunde și 92 sutimi.
Rezultat extraordinar obținut duminică, 4 februarie, la ediția din acest an a Campionatului Balcanic de Sală pentru Juniori 1 (Balkan Athletics U20 Indoor Championships) din Serbia, de către sportiva legitimată  la secția de Atletism din cadrul CSM DORNA Vatra-Dornei ce a reprezentat județul și țara.
Competiția sportivă a fost organizată în sala Atletska Dvorana din capitala Belgrad și s-a adresat sportivilor din categoria de vârstă Juniori 1 (U20) din Grecia, Turcia, România, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Macedonia,Muntenegru ,San Marino, Cipru ,Israel etc. 
Din delegația României, care a cuprins 14 atleți ce au concurat pe mai multe probe (800 metri, 1.500 metri, 3.000 metri, 60 metri garduri, săritura în lungime, triplu salt, aruncarea greutății și 400 metri plat), a făcut parte și sportiva Costiuc Claudia (20 ani), pregătita de antrenorul Prâsneac Cristian, care a și însoțit-o la Belgrad. Acesta s-a calificat la Balcaniadă în urma participării la Concursul Internațional de Atletism Indoor din Nyíregyháza, Ungaria, desfășurat în ianuarie. Atunci, atleta a concurat în proba de 800 metri în doar 2 minute 04 de secunde și 39 de miimi de secundă (49.27), rezultat ce a plasat-o pe locul doi în clasamentul general. 
„Sunt foarte încântat de evoluția sportivei mele. Fac apel către admistrația locală din Vatra-Dornei și către conducerea clubui să o susțină pe Claudia pentru a putea ajunge în finala mondială. Împreună putem duce numele de Vatra-Dornei cât mai sus peste hotare.
Sămbata vitoare, Claudia-Costiuc are o provocare foarte mare, respectiv participarea la Campionatul Balcanic de Seniori care se va desfășura la Istanbul.
De altfel, aș vrea să mulțumesc și sponsorului personal al sportivei, respectiv Apa Bucovina”, a transmis Cristian Prâsneac.