Primarul comunei Marginea, fruntaș la proiecte, în rândul primarilor noi

Gheorghe Lazar a devenit primar în anul 2020, iar astăzi, în rândul colegilor care au devenit primari în același an și se află la primul mandat, Lazar se află pe un onorant podium din punct de vedere al investițiilor.

Cu alte cuvinte, noul primar de la Marginea a făcut treabă în comuna sa, s-a ținut de promisiunile făcute, iar în plus a venit cu proiecte pe care nici măcar nu le-a promis în broșura de campanie.

A încercat de fiecare dată să îi convingă pe colegii săi din cadrul Consiliului Local că timpul pentru investiții este prea scurt pentru orgolii de moment, de aceea scopul lor comun ar trebui să fie în permanență binele localnicilor.

A și reușit asta, în ciuda părerilor pro și contra, însă ceea ce este de apreciat e faptul că s-a făcut mai multă treabă, decât circ, cum se întâmplă în primăriile unor colegi de-ai primarului de la Marginea.

Gheorghe Lazar este inginer la bază, iar asta se vede și din faptul că vorbește aplicat, concis și preferă, fără îndoială, faptele în locul vorbelor.

„Eu le sunt recunoscător, în primul rând, oamenilor din jurul meu, adică echipei, iar mai apoi tuturor celor care au înțeles că proiectele noastre merită susținute pentru că sunt, în fapt, nevoile cetățenilor”, spune Gheorghe Lazar.

La drept vorbind, primarul Lazar nu a avut și nu are o misiune ușoară întrucât este reprezentantul unei comunități de oameni extrem de gospodari ce sunt recunoscuți în județ și în țară pentru afacerile pe care au reușit să le pună pe roți, pentru impresionantele gospodării și pentru personalitățile puternice.

Astfel, să oferi condiții unor astfel de oameni ridică mult stacheta, însă, să nu uităm că și primarul e tot de-al lor, deci, au ales înțelept când i-au oferit onoarea de a le fi primar.

Din 2020 și până în prezent, Lazar a reușit să bifeze din broșura de campanie un important procent, iar în proiecte asta s-ar traduce cam așa: 10 km de drumuri betonate, 4 proiecte a căror finanțare a fost semnată deja prin Planul Național de Redresare și Rziliență (eficientizarea energetică a Primăriei și a Școlii 1, construirea unui centru de colectare pentru deșeuri și actualizarea PUG-ului), dar și alte două proiecte prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”:  un pod în zona Vasiloschi-Moldovan, care se află deja în licitație publică, și rețeaua de gaz, care se va realiza în parteneriat cu localitatea Hordnic de Sus. Alte două proiecte vor fi realizate prin Agenția Fondului pentru Mediu și prevăd anveloparea Școlilor 2 și 3.

  „Anul acesta vom face 2 km de drum pentru că avem proiectul de apă și canal care se află în proceduri și nu ne grăbim, tocmai pentru a face lucrările în ordinea lor corectă. Ne mai rămân practic vreo 15 km de drum de modernizat, din totalul rețelei de 80 de km. Eu știu că oamenii sunt nerăbdători, însă cu implicare și un pic de înțelegere eu zic că recuperăm onorabil anii pierduți”, a spus primarul de la Marginea.

Până la Sărbătorile Pascale, edilul Gheorghe Lazar vrea să achiziționeze și o mașină de pompieri, iar Căminul Cultural din comuna Marginea, este, de asemenea, o investiție ce va fi finalizată în viitorul nu cel mai îndepărtat.

Gheorghe Lazar este unul dintre primarii care nu ar trebui să se oprească la un mandat, implicarea sa pentru comunitate fiind totală.

Primul mandat de primar continuă: pentru unii cu circ, pentru alții cu administrație și proiecte incontestabile!

La Marginea, asta înseamnă 8 proiecte pentru care s-a atras finanțare externă și multe altele ce se realizează cu bani din bugetul local.