Primarul Dumitru Lăzărean prioritizează investițiile în infrastructura rutieră. Modernizarea a încă 5 km de drum va demara în toamnă

Primarul comunei Poieni Solca, Dumitru Lăzărean, are noi vești bune pentru cetățenii pe care îi reprezintă. Edilul a anunțat că patru tronsoane de drum din localitate, ce însumează cinci kilometri, vor intra într-un amplu proces de modernizare.

Dumitru Lăzărean a precizat că investiția, care se va realiza cu bani guvernamentali, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, prevede, pe lângă asfaltarea drumului, și podețe la intrările în gospodăriile oamenilor, dar și șanțuri și rigole, acolo unde este cazul.

Potrivit edilului, unul dintre tronsoanele ce urmează a fi modernizate este cuprins între DC 19 și terenul de fotbal, iar celelalte trei sunt de la Școala Generală  până spre pădure, la limita cu orașul Solca, și din Tolocuță până la Școală la Racova.

„În prezent se lucrează la proiectul tehnic, însă sper ca în această toamnă să fie demarate lucrările, pentru că este o investiție mult așteptată de cetățenii comunei, mai ales de cei ce locuiesc în cele peste 200 de gospodării situate de o parte și de alta a acestor drumuri. Îi rog încă de acum pe oameni să fie răbdători și să înțeleagă că fără puțin disconfort nu se pot efectua lucrările”, a transmis primarul comunei Poieni Solca, Dumitru Lăzărean.

Comuna Poieni Solca are o rețea de drumuri ce însumează aproximativ 45 de kilometri, din care 5,8 kilometri au fost modernizați de fosta conducere și 1,7 kilometri au fost asfaltați de Dumitru Lăzărean de la preluarea mandatului de primar, însă pe un proiect anterior. De când a preluat conducerea Primăriei, Dumitru Lăzărean a prioritizat modernizarea infrastructurii rutiere. Astfel că, în prezent se lucrează la asfaltarea a 3,4 kilometri de drum, iar în scurt timp, după cum a precizat anterior edilul, vor intra în lucru și cele patru tronsoane ce însumează cinci kilometri de drum.

„Am mai primit o adresă de la Compania Națională de Investiții  prin care ne solicită să facem Studiul de Fezabilitate pentru alte trei tronsoane de drum ce cuprind alți cinci kilometri, iar dacă lucrurile vor fi în regulă, anul viitor vor intra și aceste trei drumuri în lucru. Când va fi gata și acest proiect, drumurile principale din comună vor fi toate moderne, iar pentru modernizarea celor secundare și vicinale vom căuta noi surse de finanțare”, a mai spus primarul Dumitru Lăzărean.