Primarul Eduard Dziminschi, distins de IPS Calinic cu Ordinul „Crucea Bucovinei”

Primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi, a fost distins cu cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, respectiv Ordinul „Crucea Bucovinei”, pentru remarcabila activitate în slujirea Bisericii și Comunității.

Distincția i-a fost conferită duminică, 5 noiembrie, după slujba de resfințire a Bisericii Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Moara Bulai, ce a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Rădăuților, precum și pr. Minu Mititelu, protoiereu al Protopopiatului Suceava II, alături de stareți și slujitori de la mănăstirile și parohiile din vecinătate.

Trebuie precizat că PS Damaschin Dorneanul a oferit, din partea chiriarhului locului, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei, Ordinul „Crucea Bucovinei”, unor vrednici ctitori ai sfântului locaș și primarului comunei Moara, Ferdinand-Eduard Dzinischi, textul gramatei eparhiale fiind citit de către pr. Minu Mititelu. Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” a fost oferit post-mortem credincioșilor alături de care au fost inițiate lucrările de construcție și de pictură ale bisericii, membri ai Consiliului Parohial.

Piatra de temelie a bisericii care îi are ca ocrotitori pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel a fost așezată în anul 1994, primind veșmântul sfințirii 10 ani mai târziu, la data de 8 august  2004, slujba fiind săvârșită de vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților de la acea vreme. Lucrările la pictura interioară au debutat în anul 2005, aceasta fiind executată în tehnica fresco neobizantină de pictorul Ionuţ Crasie.