Primarul Ion Lungu a anunțat că a semnat contractele pentru reabilitarea blocurilor din centrul Sucevei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 27 septembrie, în conferința săptămânală de presă, că a semnat contractele de mandat cu conducerea Asociaţiei de Proprietari Nr.3 pentru renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifuncționale din Zona Centrală a municipiului Suceava.

Potrivit edilului, blocul 6, scările A+B+C, de pe strada Ştefan cel Mare nr. 4, blocul 2 A, de pe strada Vasile Alexandri, nr. 6 și blocul nr. 2B de pe strada Vasile Alexandri, nr.4, vor fi reabilitate moderat, în timp ce blocul 4 Hotel, scările A+B+C+D, de pe strada Nicolaie nr. 4, blocul 1A, de pe strada Dimitrie Onciu, nr 10, blocul 1B, de pe strada Nicolae Bălcescu, nr.6, și blocul 1C, de pe strada Nicolae Bălcescu, nr 8, vor fi beneficia de o reabilitare aprofundată.

„În şedinţa de Consiliu Local din 28 septembrie 2023 este pe ordinea de zi un proiect de hotărâre ce prevede aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții din cadrul proiectului«Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din zona centrală a municipiului Suceava din cadrul Asociației de proprietari Centru».Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 36.121.116,81 lei (aproximativ 7.300.000 euro). Se vor executa lucrări la acoperișuri, dar și la elementele nestructurale ale clădirilor. De asemenea, se vor reabilita termic toate blocurile și se va interveni la instalațiile acestora”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.