AirConnect a anulat zborurile de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava

Compania aeriană AirConnect (România) va suspenda toate zborurile comerciale regulate până la finalul lunii martie 2024. În martie 2023, AirConnect a inaugurat mai multe rute interne operate din București, spre Baia Mare, Sibiu, Târgu Mureș și Suceava, și două externe, din capitala României și Cluj Napoca spre Budapesta (Ungaria).

Adițional, în timpul sezonului estival, compania a zburat regulat din Constanța spre Cluj Napoca și TImișoara, însă rutele dintre Constanța și Oradea și Suceava au fost anulate înainte de debut. De asemenea, AirConnect a anunțat și zboruri între București și aeroportul din Dubrovnik (Croația), dar și zborurile dintre cele două orașe au fost anulate la scurt timp de la inaugurarea rutei. 

De-a lungul ultimelor luni, compania aeriană românească a renunțat treptat și la rutele dintre București și Sibiu și Târgu Mureș, iar acum a decisă să suspende și ultimele trei rute regulate operate. 

Potrivit reprezentanților AirConnect, compania nu va mai opera zboruri comerciale regulate de la data de 1 octombrie 2023, iar rutele din București spre Baia Mare, Suceava și Timișoara vor fi anulate.

Adițional, aceasta va renunța și la contractul pentru zborurile charter operate între Craiova și Istanbul (Turcia) în fiecare luni și vineri pentru producătorul de mașini Ford.

În schimb, compania aeriană va zbura cu ambele avioane de tip ATR 72-600 din flota sa, înmatriculate YR-ACA și YR-ACB, pentru compania aeriană AeroItalia.

Contractul cu aceasta se întinde pe o perioadă de câțiva ani. Însă, reprezentanții AirConnect au confirmat pentru BoardingPass că până la debutul sezonului de vară 2024 vor aduce în flotă alte două avioane de tip ATR 72-600 și vor relua zborurile regulate în România.

Rutele pe care compania aeriană românească le va opera începând cu sezonul de vară 2024, care debutează la finele lunii martie 2024, vor fi stabilite și anunțate de AirConnect în perioada următoare, potrivit boardingpass.ro.